728 x 90

Citroën Ami с премиера на Мoto Expo 2023, цената започва от 19 900 лева

  След повече от 100 години история и нетрадиционни емблематични превозни средства Citroën със своя 100% електрически Ami предлага достъпна градска микромобилност за тези, които всекидневно пътуват на кратки разстояния. Ami е реалната алтернатива на скутери, велосипеди, мотопеди и обществен транспорт в града. Ami може да бъде управляван от младежи над 16-годишна възраст с документ за

  След повече от 100 години история и нетрадиционни емблематични превозни средства Citroën със своя 100% електрически Ami предлага достъпна градска микромобилност за тези, които всекидневно пътуват на кратки разстояния. Ami е реалната алтернатива на скутери, велосипеди, мотопеди и обществен транспорт в града.

  Ami може да бъде управляван от младежи над 16-годишна възраст с документ за правоуправление категория AM. Симпатичният мъник с мощност 8 к.с., който събра всички погледи при предпремиерното си представяне на Автосалон София 2022, сега прави своята премиера на MOTO EXPO 2023 на 320 кв.м щанд, разположен на външната площ пред зала „Арена София“ и е наличен за тест драйв на специално изградено трасе.

  В гените на Citroën е залегнала иновацията със смели, неочаквани решения и продукти или услуги, вдъхновени от хората, като Ami – 100% ëlectric е точно такъв продукт. Той няма еквивалент в градската мобилност. Литиево-йонната батерия с капацитет 5,5 kWh е подово разположена и се зарежда лесно и бързо само за 4 часа от стандартен електрически контакт, като бордовият електрически кабел се намира във вратата от страната на пътника. На практика зареждането на Ami е толкова просто, колкото на всеки домашен електроуред или смартфон. Разбира се, може да бъде зареден и от обществен терминал или Wall Box с подходящ адаптер.

  С максимална скорост 45 км/ч и въртящ момент, наличен веднага при подкарване благодарение на електрическия двигател, автономният пробег на модела до следващо зареждане достига до 75 километра. Ami е с ултракомпактни размери – дълъг е 2,41 м, широк едва 1,39 м и висок – 1,52 м. Снабден е със специално проектирани 14″ колела, разположени в четирите края, а диаметърът му на завиване е 7,20 м, което прави управлението и паркирането лесно. Въпреки размерите си, той е просторен отвътре и позволява на двама души да пътуват удобно един до друг в затворено и защитено купе. Усещането за пространство се подсилва и от изключителната осветеност на интериора. Големите прави стъкла и стандартният панорамен покрив представляват 50% от общата повърхност на каросерията и внасят приветливост във вътрешното пространство. Интелигентно разположените зони за съхранение допринасят за комфорта на борда. Като реверанс към историята на Citroën, страничните прозорци се отварят чрез ръчно накланяне нагоре, както при култовия Citroën CV.

  Премиера за България

  Официалното лансиране на модела за България е по време на MOTO EXPO от 20 до 23 април 2023 г. в зала „Арена София“. Това е и едно от първите представяния на модела в Европа. Цената на Ami започва от 19 900 лв. с ДДС. Предлага се на лизинг до 6 години с месечна вноска от 187 лв.
  Автомобилът може да бъде поръчан онлайн през уеб сайта на марката. Направените заявки ще се приемат и обработват от Вносителя на марката София Франс Ауто (SFA), а получаването на автомобила може да бъде в някой от центровете на Ситроен в страната, или по желание на клиента – с доставка на посочен от него адрес

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт