728 x 90

Това са новите полицейски коли на остров Халки в Гърция

В Америка полицейските превозни средства обикновено са големи и доста мощни. Примери за това са Ford Explorer, Dodge Charger и Chevy Tahoe. Но на гръцкия остров Халки – малка земя с площ от само около 26 квадратни километра – големите SUV и мощните седани нямат особен смисъл. Ето защо местните власти решиха да си партнират

В Америка полицейските превозни средства обикновено са големи и доста мощни. Примери за това са Ford Explorer, Dodge Charger и Chevy Tahoe. Но на гръцкия остров Халки – малка земя с площ от само около 26 квадратни километра – големите SUV и мощните седани нямат особен смисъл. Ето защо местните власти решиха да си партнират със Citroen за автопарк от едни от най-очарователните малки електрически патрулни превозни средства, които някога сте виждали.

Четири електромобили Citroen Ami ще са част от автопарка на правоприлагащите органи – два за полицията и два за бреговата охрана. Чифт кросоувъри E-C4 и един ван E-Spacetourer също ще се присъединят към автопарка на Община Халки, а E-Jumpy ще бъде доставен на Енергийната общност на Халки.

„Наистина се радваме да си сътрудничим с остров Халки по този изключителен проект“, каза Винсент Коби, главен изпълнителен директор на Citroen. „Това сътрудничество е напълно в съответствие с духа на Citroen, иновативна и смела марка, тясно свързана с хората в ежедневния им живот и тяхната мобилност.

Citroen Ami, за тези от вас, които не знаят, е малък електромобил с две врати и акумулаторна батерия от 5.5 киловатчаса, захранваща автомобила, което му осигурява скромни 70 километра пробег и максимална скорост от 45 км/ч. Въпреки че е напълно легален за пътуване извън града, Citroen проектира Ami почти изключително за разходки из града.

Citroen E-C4 е по-традиционен електрически кросоувър, който може да се похвали с батерия от 50 киловатчаса, мощност от 163 к.с. и максимална скорост от 150 км/ч. Ami, E-C4 и двата модела миниванове трябва да са „на работа“ на Халки само след няколко седмици.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *