728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Драг състезание: Луксозни V12 лимузини на старта (видео)

Обикновено, драг състезанията са запазено поле за малките, леки и мощни спортни коли. Но на практика няма дефиниция, която да ограничава надпреварите между големи V12 лимузини, нали? Точно на това се позовават и колегите ни от CarWow, които противопоставиха две супер луксозни коли от близкото минало. Теглото им е огромно, размерите също, но това по

Обикновено, драг състезанията са запазено поле за малките, леки и мощни спортни коли. Но на практика няма дефиниция, която да ограничава надпреварите между големи V12 лимузини, нали?

Точно на това се позовават и колегите ни от CarWow, които противопоставиха две супер луксозни коли от близкото минало. Теглото им е огромно, размерите също, но това по никакъв начин не означава, че те са бавни.

Както знаем обаче, при драг състезанията мощността далеч не е всичко. Победителят се определя от много фактори като сцепление, гуми, тегло, реакция на шофьора и други.

Точно това поставя на практика на равна основа конкурентите в това драг състезание. Пред нас имаме Maybach 62 и BMW 760 Li oт поколение F01. И двете машини са с V12 мотори, но мощността и показателите са различни.

По данни на Motor1.com, 5.5-литровото битурбо на Maybach в този случай има мощност от 551 к.с. Срещу него 6.0-литровия V12 на 7-ма Серия предлага 545 к.с. При въртящия момент разликата е по-голяма – 900 Нм срещу 750 Нм в полза на Maybach.

И двете коли изпращат мощността си само до задните колела. Maybach има 5-степенен автоматик, докато голямата 7-Series може да се похвали с далеч по-прецизен и модерен 8-степенен автоматик.

Прочети още:
Продават рядко Porsche бивша собственост на Марадона

При теглото разликите също са големи. Maybach 62 тежи над 2.8 тона, докато 760 Li изглежда лек като перце на този фон със своите 2275 кг. С други думи, по-луксозният модел очаквано е с над 500 кг по-тежък.

Имайки предвид всички тези цифри – кой автомобил според вас е по-бърз? Можете да направите предположение в секцията за коментари по-долу преди да сте гледали видеото. С радост ще чуем прогнозите ви.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget