728 x 90

Mitsubishi ще продава два ребрандирани модела на Renault

Mitsubishi обяви официално, че ще продава два модела на Renault на европейския пазар от 2023 година. Това ще стане възможно по силата на по-задълбочените взаимоотношения между двете фирми, които са част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. В официалното прес съобщение от японците се казва, че става дума за два „сестрински модела“, които ще се произвеждат от френската

Mitsubishi обяви официално, че ще продава два модела на Renault на европейския пазар от 2023 година. Това ще стане възможно по силата на по-задълбочените взаимоотношения между двете фирми, които са част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

В официалното прес съобщение от японците се казва, че става дума за два „сестрински модела“, които ще се произвеждат от френската компания. Засега няма официална информация кои модели на Renault ще получат емблема на Mitsubishi.

В съобщението се казва още, че колите ще използват платформа и технологии от Renault, но ще бъдат преработени, за да отговарят на „специфичното ДНК на Mitsubishi.“

„Mitsubishi Motors приветства OEM моделите на Renault за европейския пазар, които в крайна сметка трябва да доведат нови клиенти. Mitsubishi Motors прилага структурни реформи в Европа и нашето решение за замразяване на разработката на нови автомобили за европейския пазар, обявено през юли 2020 г., остава. Споразумението за доставки на модели Renault обаче ще ни предостави решение да предлагаме нови продукти, разработени и произведени в Европа, заедно с текущия ни следпродажбен бизнес,“ каза Такао Като, главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors.

„Новият ни подход в рамките на Алианса, фокусиран върху въздействащи и значими проекти, се превръща в реалност. Тази прагматична, ориентирана към стойността инициатива ще въведе промени в нашите заводи, в отпечатъка на нашия партньор и по европейските улици. Този красив проект отговаря на всички очаквания на партньорите от дизайнерска, регулаторна и бизнес гледна точка. За това е предназначен Алиансът и ние сме много щастливи да допринесем за тази нова стъпка в историята на това сътрудничество,“ добавя Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Groupe Renault.

Засега не е ясно кои представители на Renault ще се продават и от Mitsubishi, но по въпроса има доста догадки. Имаше слухове за наследник на Lancer на френска основа, но това може да се окачестви по-скоро като спекулация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт