728 x 90

Вижте как ще изглежда следващото поколение Ford Mondeo

Най-лесно можем да окачествим новото Mondeo като SUV, но изглежда ще има няколко изненади във формата, които ще изведат модела извън определението на този тип модели.

Имаме добри и лоши новини за феновете на Ford Mondeo. Моделът ще продължи съществуването си, но първи снимки на маскиран прототип показват, че формата му ще бъде изцяло променена.

Facebook страницата CocheSpias разпространи няколко снимки на недовършен прототип Mondeo, който е покрит със значително количество камуфлаж. Въпреки прикрието, ясно можем да видим, че автомобилът няма формата нито на седан, нито на комби.

Най-лесно можем да окачествим новото Mondeo като SUV, но изглежда ще има няколко изненади във формата, които ще изведат модела извън определението на този тип модели.

Както е видно, задната част е силно скосена и все пак в известна степен наподобява комби автомобил. Предницата обаче е висока и с огромна радиаторна решетка, до някъде напомняйки дизайна на актуалния Ford Edge.

Интересно е, че вече можем да хвърлим и поглед към интериора на возилото. В салона – който далеч не е завършен – виждаме голям дисплей, който се простира от единия до другия край на таблото.

Средната конзола е доста ниско разположена, което пък е директна препратка към платформата, която Mondeo ще използва – а именно, тази на новия Focus.

Наскоро стана ясно, че Ford е патентовал названието Stormtrak за използване в Европа. Водещи автомобилни издания посочиха, че най-вероятно това може да бъде името, което компанията ще даде на наследника на Mondeo.

Едновременно с това, автомобил с подобно име е възможно да се появи и в САЩ като наследник на Fusion, който си отиде от пазара през миналата. Припомняме, че Fusion и Mondeo делят обща платформа и множество идентични технологии.

Преди време се разбра, че Ford работи по сериозно преструктуриране на бизнеса си в Европа, като част от него е прекрояване на моделната гама за континента. Вече знаем, че C-Max отпада от портфолиото, а същото се очаква да се случи и с Mondeo и дуото S-Max/Galaxy.

Добрата новина е, че от Ford готвят чисто нов модел, който да замени трите големи автомобила в гамата на марката. Точно той може да приеме името Stormtrak и да се превърне в повдигнато голямо комби. Информацията идва от авторитетното британско издание Autocar.

Вдъхновението за дизайна и цялостната концепция идва от Subaru Outback, който се продава изключително добре в САЩ и относително добре в Европа. Новият модел на Ford ще бъде глобален играч.

В момента Ford тества новия си автомобил, използвайки удължени прототипи на актуалния Focus. Снимките в галерията тук са първите, които показват действителната форма на возилото.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт