Разкриха напълно дизайна на новия Ford Mondeo

Ford ще оттегли Mondeo от Европа през март 2022 г., когато производството на европейския брат на Fusion ще приключи, поне на този етап. Плановете на компанията за наследника на този автомобил на Стария континент в момента не са точно известни, въпреки че шпионски снимки разкриха, че вече се работи по наследник. Сега може би знаем

Ford ще оттегли Mondeo от Европа през март 2022 г., когато производството на европейския брат на Fusion ще приключи, поне на този етап. Плановете на компанията за наследника на този автомобил на Стария континент в момента не са точно известни, въпреки че шпионски снимки разкриха, че вече се работи по наследник. Сега може би знаем как ще изглежда този наследник на Mondeo, независимо от името, което ще приеме.

Китайското министерство на индустрията и информационните технологии публикува напълно разкриващи снимки на новото Mondeo за местния пазар, които бяха споделени от медийния гигант Motor1.com. Моделът приема формата на седан с дизайн, вдъхновен от Mustang Mach-E и в по-голяма степен от Evos. Последният ще се продава като хечбек/кросоувър, докато новото Mondeo ще се предлага на пазара като по-традиционно триобемно превозно средство. Това, както стана дума, засега важи само за Китай.

Снимките изобразяват модел ST-Line, който се отличава със спортни нотки, черни лакирани акценти в предната част, двуцветно външно покритие и голям дифузьор отзад. Изтеклите снимки от Китай също разкриват, че ще има няколко различни опции за персонализиране в зависимост от нивото на оборудване (виж снимката горе). Надпис Mondeo на капака на багажника потвърждава, че седанът ще запази името си за китайския пазар.

Прочети още:
Citroen My Ami Buggy: искате го, но не може

Същото не може да се каже за Европа, поне засега. Ford не разкрива плановете си, но, съдейки по шпионски снимки от миналия месец, може би ще има наследник на днешното Mondeo, макар и (вероятно) с различно име. По принцип ситуацията е същата и с пенсионирания Fusion в Америка, но очакваме за тези два пазара Ford да даде приоритет на по-подобната на кросоувър форма на Evos, отколкото на традиционния седан, който виждаме тук.

Снимките също така потвърждават, че новото Mondeo ще се продава с 2.0-литров бензинов двигател в Китай, доставящ 235 к.с. Колата от фотосите е качена на 19-инчови джанти с гуми 235/45 и има междуосие от 2 945 милиметра. Новото Mondeo е с дължина 4 935 мм, което го прави с 66 мм по-дълго от модела, който все още се продава в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *