Наследникът на Ford Mondeo дебютира официално в Китай

Засега Evos е предвиден само за Китай, но се очаква съвсем скоро да поеме ролята на наследник на Mondeo в Европа.

Ford показа официално чисто новия си модел Evos по време на изложението в Шанхай. Автомобилът приема формата на интересен микс между комби, голям хечбек и SUV, подобно на новия Citroen C5.

Засега колата е предвидена само за Китай, но се очаква съвсем скоро да поеме ролята на наследник на Mondeo в Европа. Припомняме, че моделът ще бъде свален от поточните линии през март 2022 г.

Засега не можем да хвърлим поглед към задната част на Evos, но предницата предлага определено атрактивен дизайн. Дръжките на вратите са вградени, което в известна степен напомня на моделите на Tesla, отбелязва Motor1.com.

Интериорът е огромна смяна в дирекцията от настоящите дизайни на Ford, като се възползва от свръхширок екран, който обхваща 1.1 метра. Изцяло дигиталният инструментален клъстер има обичайните 12.3-инчови размери и към него се присъединява сензорен екран с разделителна способност 4K.

Прочети още:
Официално: Ford Bronco ще се продава и в Европа

Информационно-развлекателният софтуер на Evos използва локализираната система Ford SYNC + 2.0 с технология на Baidu AI и това, което компанията нарича виртуален личен асистент.

Подобно на Mustang Mach-E и F-150, Evos поддържа безжични актуализации, което означава, че комби-джипката ще се подобрява с бъдещи софтуерни ревизии, без да се налага да отвеждате колата до дилъра.

Техническите спецификации остават забулени в мистерия, но се очаква автомобилът да се продава в световен мащаб с хибридно задвижване. Както се вижда от снимките, показаният в Китай автомобил разполага с кабел за зареждане.

Версията, представена тук, е 1st Edition, оборудвана с всички възможни екстри, включително контрастни оранжеви акценти отвътре и отвън, 19-цолови джанти, двуцветна каросерия и други.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *