www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW 6 серия Gran Coupe - едър и мощен атлет, облечен във фрак

05.09.2012 | Тест драйв | 6934 прочитания | Автор:
A+ | A-


Щом е BMW, трябва да е бързо и мощно.
Щом е 6 серия, трябва да е спортно и агресивно.
Щом като е купе, задължително очакваме да е чаровно, с оригинални линии и стил.
В момента, когато го видях и седнах в него, всички тези очаквания се сбъднаха.

Три литра дизелов двигател, с мощност 313 к.с., който залепва скоростомера на 100 само за 5,4 секунди.  6-цилиндровият Twin Power турбоагрегат е с 2-степенно каскадно свръхпълнене и система за директно впръскване Common Rail. Максималният въртящ момент е огромен – 630 Nм при 1500-2500 оборота. Скоростната кутия е автоматична и реди 8-те предавки много по-добре, отколкото аз бих могъл. Така че се отказвам да се съревновавам с датчици, сензори и електроника, която управлява всичко по-ефективно, по-точно и по-икономично. Купето наистина е и много бързо, и очаквано мощно.  
Силуетът със сигурност е спортен. Дълъг преден капак, силно изтеглена назад кабина за пътниците. Под остър ъгъл предната решетка слиза ниско до асфалта, готова да те глътне, ако се изпречиш на пътя и. Стойката показва готовност за скок. Но в същото време линията е завършена и елегантна. 
Но кое е новото и интересното, какво се крие за думичката Gran? Освен че е бързо, мощно, спортно и стабилно, това купе е също така комфортно, практично, с голям багажник, 4 врати и предостатъчно пространство за пътуващите отзад. Това купе е голямо и удобно. Багажникът му е с вместимост 460 литра, което доближава показателите на нормалната 5-ца. Междуосието му е по-голямо от на позната ни 6-ца, което дава многото място отзад и осигурява комфортното возене. Можем сами да изберем измежду 4 стила на шофиране спрямо настроението си. Само с едно натискане на бутон променяме реакцията на педала на газта, ритъма на предавките, твърдостта на амортисьорите и режима на всички системи. Колата е оборудвана с всичко необходимо за максималната сигурност на пътниците. Head up дисплеят проектира на стъклото пред мен скорост, съобщения, знаци от навигацията и всичко необходимо, за да не мърдам погледа си и да следя пътя.
Някой ще си каже: „Когато имаш расов кон – трябва да го храниш много и с най-доброто. Колко ли гори това голямо и мощно купе, сигурно е като ламя!” Аз имам удоволствието да тествам много от новите модели на марката и добре знам как работят всички системи за регенерация, ефективност и икономия и че BMW са постигнали чудеса в тази сфера. Но въпреки това бях  шокиран, след половин ден реално комбинирано шофиране. Спазвах всички ограничения – в града и извън него. Компютърът показа среден разход 6.9 литра на 100 км. Е, през следващите дни пътувах навън и  понастъпих газта. Карах я така, както всеки би поискал. Но разходът едва мина  8-те литра. На 8 скорост, при 200 км/ч, оборотите бяха под 3000 и голямото купе беше все едно на спокойна разходка в парка.
BMW 6 серия Gran Coupe е първото за марката купе с 4 врати. То е типично спортно купе, но и със задни врати и багажник. Към характерните бързина, мощ и стабилност трябва да добавим комфортно, практично и удобно. В днешно време не е проблем да се придвижим от точка А до точка Б. По-важно е как го правим – трябва да сме сигурни, да ни е комфортно и приятно. С BMW 6 серия Gran Coupe, освен всичко това, изпитах и голяма доза удоволствие.

Борислав ЦаковОще по темата

Обяздването на Mustang

BMW 6-Series GranCoupe - скъпа индивидуалност

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ