www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Повече уют и грижа за пътниците в най-продаваната джипка Honda CR-V (видео)

12.11.2018 | Тест драйв | 8873 прочитания | Автор: Jordan Lukanov
A+ | A-


Подобрени комфорт, удобство и свързаност, и за първи път - опция за 7 места

На българския пазар вече е новото поколение от най-продавания в последните години SUV Honda CR-V. Преди да стигне до клиентите японската джипка беше на наше разположение за мащабен медиен тест по набиращия все по-голяма популярност автомобилен туристически маршрут от София до Белград и обратно. Пътят до сръбската столица скоро ще бъде само магистрален отвъд границата ни и до ресторанта на Новак Джокович, плескавиците и крушовицата в кафаните, стадионите на Цървена звезда и Партизан, ще може да се стига по-бързо отколкото до нашето черноморие.

За групата родни журналисти на разположение в теста от официалния вносител на японската марка "Бултрако" беше и досегашното поколение CR-V, което също допринесе за световната пазарна слава на модела, който започва своята история от далечната вече 1995 година. Днес петата му генерация се отличава с редица усъвършенствани технологии и още по-високо качество.

Новата Honda CR-V е със свеж и подобрен външен дизайн, с по-широки, по-мускулести калници, с по-отчетливи контури на капака и задната част, а светлинният подпис на предницата му радва окото с новото характерно "лице". Доказателство за тези думи са любопитните проследяващи погледи на пешеходците у нас и в чужбина, които обичайно се заглеждат само по премиум модели.Острите линии на капака водят към плавната линия на предно стъкло, откъдето гладкият покрив се среща със задния спойлер. По-големите джанти, късият надвес и двата ауспуха допринасят за изключително атлетичния вид на модела.

Задната част на CR-V е по-ясно изразена, като динамичният й вид е допълнен от по-широки арки над гумите и хромирани ленти между тях. Тесните LED L-образни фарове обгръщат задната част на колата, обграждат задното стъкло. Между тях е разположена елеганта хромирана декоративна лайстна.

Новият CR-V се предлага в осем различни цвята: червено (Rallye Red), сребристо (Lunar Silver), сиво (Modern Steel), синьо (Cosmic Blue), лъскавo червено (Premium Crystal Red), перленo бяло (Platinum White), черно (Crystal Black) и кафяво (Premium Agate Brown).С редица умни решения Honda CR-V още повече улеснява всекидневието на своите притежатели. Например височината на отваряне на вратата на багажника може да бъде програмирана, а централната конзола е с три възможности за организация на отделенията за вещи в нея, облегалките на делимите в отношение 60:40 втори ред седалки се сгъват надолу с едно движение. А още с качването в автомобила - и на предния и на задния ред седалки, се усеща по-големия простор за пътниците, дори и в нашия случай - четирима възрастни с големички габарити и общо тегло около 450 кг.

Новият CR-V предлага най-добрата в класа си видимост отпред благодарение на по-тънките с 10 мм предни А-колони. Това не се отразява на безопасността, тъй като в конструкцията им е приложена високоякостна стомана. Видимостта над линията на капака на автомобила също е подобрена благодарение на незабележимо за водача понижаване на от 60 мм на височината на предницата.Усъвършенстваните технологии подобряват представянето на системата за четири задвижващи колела на Honda CR-V и офроуд способностите му в реални условия. Усъвършенстваното шаси на CR-V осигурява завладяваща динамика и изключителния комфорт, а мощният бензинов двигател - икономичност в реални условия и лесна управляемост. Новата японска джипка притежава водеща в класа икономичност, съчетана с най-просторното в историята на CR-V купе.

Добре обмисленият и спортен външен дизайн с приветлив силует е съчетан с висококачествен интериор. Голям сензорен дисплей с висока чувствителност заема средната част на предния панел на кабината. Дизайнерите на Honda са увеличили пространството за краката при предните седалки, като са повдигнали на по-високо ниво най-ниската част от долната линията на таблото.Красива и гладка махагонова лайстна от вътрешната страна на вратите и на предния панел създава по-естествена и по-уютна атмосфера. Върху вентилационните отвори, волана, дръжките и системата за управление на климатика е изполван елегантен метален акцент, а меката кожа на седалките се предлага в черно или в цвят слонова кост за версиите с по-високо оборудване.

Спрямо предишното поколение на модела е рационализирано разпределението на информационния екран. Сега освен 7-инчовия информационен интерфейс за шофьора DII, видим през волана, той включва и централен сензорен дисплей. Разположението на контролните уреди също е опростено, включително и клъстерът за управление на климатичната система, разположен под сензорния дисплей.Второто поколение на софтуера Honda Connect осигурява напълно подобрено интуитивно опериране и отлична съвместимост със смартфоните чрез Apple CarPlay и Android Auto. Така всичките им функционалности, включително Google Maps и Google Now могат да бъдат ползвани и в автомобила.

За първи път в историята на модела CR-V Honda предлага опцията за седем седалки, осигурявайки и широко пространство за крака и на третия ред. Всички места са удобни и за дълги пътувания.По-широкият със 160 мм и по-дълбокият с 250 мм багажник може да побере велосипед с 19,5-инчова (49,5-сантиметрова) рамка. С обща дълбочина от 1830 мм (1800 мм за моделите със 7 седалки), новият CR-V има водещо багажно пространство в класа си.

Новото дъно на багажника е с две възможни позиции, което улеснява товаренето на багаж благодарение на опцията за напълно плоска повърхност за по-обемисти предмети, като товарната платформа издържа тежест дори от 100 кг. Свалянето и вдигането на делимите в отношение 60:40 седалки е толкова лесно, че можем да го направим и само с една ръка и да получим равен товарен под.Подобренията, постигнати по отношение на устойчивостта на шасито, пакетът от многобройни активни и пасивни системи за безопасност, шестте въздушни възглавници с i-SRS и i-Side технологии се очаква да помогнат за постигането на максимална оценка от пет звезди за безопасност в поредната сесия краштестове на независимата европейска организация Euro NCAP. Хората на Хонда споделиха, джипката вече е издържала тези изпитания по вътрешнофирмена схема за водеща в автомобилния бранш безопасност.Новият CR-V е още по-безопасен благодарение на изключителни системи за безопасност, сред които трябва задължително да се спомене Honda Sensing - набор от помощни технологии за водача и една от най-ефективните системи за активна безопасност, която комбинира информация, доставена от камери и радари. В пакета Honda Sensing са включени: система за автоматично спиране в градски условия; предупреждение за челен удар; предупреждение за напускане на пътната лента; система за предотвратяване на напускането на пътното платно; асистент за спазване лентата на движение; интелигентен адаптивен автопилот; система за разпознаване на пътни знаци; интелигентен ограничител на скоростта и др.При обичайната скорост на движение по магистрала в рамките на 130-150 км/ч новата Honda CR-V осигурява комфорт на пътуване и реплики на пътниците към шофьора от рода на "Вози! Защо спря?" - висша форма на признание за хубава кола. А цената? А, да: започва от над 56 хиляди лева с ДДС до близо 84 хиляди лева при най-високо ниво на оборудване. Това са цени за Honda CR-V с 1,5-литровия бензинов VTEC TURBO двигател, дебютирал с десетото поколение на Honda Civic. Догодина гамата в Европа ще бъде допълнена за пръв път с хибриден SUV от Хонда.

Още впечатления от изпитанията на новата Honda CR-V очаквайте в списание AUTOCLUB.BGЙордан Луканов

София - Белград - София
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ