www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Уикенд за регата „Peugeot - Порт Варна” 2012

27.07.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » Мода, красота | Автор: | 1539 прочитания
A+ | A-

От 27 до 29 юли акваторията на Варненския залив ще бъде арена на надпреварата между най-добрите български ветроходни екипажи. Последният уикенд на юли ще даде отговор на въпроса кои ще бъдат отличниците в едно от най-старите ветроходни състезания у нас – регата „Peugeot – Порт Варна”. Началото е през далечната 1976 година. Управителният съвет на яхт клуб „Порт Варна” организира международната ветроходна регата „Георги Димитров”, проведена тогава по маршрут Варна – Одеса – Варна. Ветроходната надпревара поставя немислими рекорди по масово участие на екипажи, като неведнъж броят на стартиралите яхти е над 100!
След смъртта на капитан Георги Георгиев през 1980 г., с решение на Управителния съвет, клубът е преименуван на яхт клуб “Капитан Георги Георгиев-Порт Варна”. В най-новата ни история регатата се трансформира във ветроходно рали за купата на Община Варна или регата „Порт Варна”.
За втора поредна година състезанието ще се проведе като ветроходна регата "Peugeot – Порт Варна”. „София Франс Ауто - Варна” ЕАД, официален представител на Peugeot за Варна, е партньор на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна” в провеждането на ветроходни регати за подрастващи и възрастни. За една година Peugeot и „Порт”-а организираха състезания за детските и олимпийски класове и за килови яхти. През целия уикенд, Peugeot ще представи за тест най-новите модели на Марката - 208, 308, 508, 4008.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ