www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Infiniti с революция при камерите за паркиране

26.08.2010 | Авто новини: Авто Продукти » Необходими екстри | Автор: | 6436 прочитания
A+ | A-

Infiniti, първият автомобилостроител, който предложи 360-градусов паркинг-дисплей - Устройство за пълно зрително поле (AVM- Around View Monitor), отново ще вдигне летвата, добавяйки приложение за засичане на движещи се обекти (MOD – Moving Objects Detection) към тази революционна система.
Технологията, която в момента преминава последни изпитания в Япония, използва централния дисплей на арматурното табло в комбинация със силен звън, за да предупреди шофьора за движение около автомобила му при паркиране. Тя засича всеки движещ се обект не само пред и зад колата, но и от двете му страни. Системата се включва при запалване или при движение с ниска скорост. Тя допълва зрителното поле на шофьора в ситуации като излизане от паркинг или излизане от кръстовище с ограничена видимост. Полезна е и когато се прибирате у дома след дълъг ден в офиса и кучето с радост се хвърля да ви посрещне.
Системата AVM бе представена за първи път в световен мащаб през октомври 2007, а от 2008 стана част от оборудването на кросоувърите на Infiniti EX и FX. AVM помага на водача при паркиране като показва на дисплея съставен образ на автомобила и обкръжаващите го обекти и подава звуков сигнал, когато някой от тях е прекалено близо. Освен това с едно натискане на бутон тя осигурява пълен 180-градусов изглед от предната и задната част на автомобила, което е много полезно на кръстовища с ограничена видимост отляво или отдясно. Системата използва четири камери – една в предната решетка, една над задния номер и по една в страничните огледала.
Добавянето на новата MOD-система ще увеличи възможностите на AVM без необходимост от добавяне на допълнителни сензори. Тя ще бъде преставена след една-две години в зависимост от пазара, за да се присъедини към въведени от компанията за първи път в света технологии като боя, която се възстановява при драскотини (Anti-scratch), система за предотвратяване (а не само предупреждение) за напускане на лентата на движение LDP (Lane Departure Prevention) и още много високотехнологични инженерни решения.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ