www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Баварците показаха комбито на Серия 3

13.05.2012 | Авто новини: Автоновини » Представяния | Автор: | 1318 прочитания
A+ | A-

Новото BMW Серия 3 Туринг още веднъж поставя стандарт за динамика, комфорт и функционалност в своя клас

BMW Серия 3 винаги е олицетворявало спортен дух, елегантност и динамика. Новото BMW Серия 3 Туринг допълва тези качества с още по-висока ефективност, функционалност, гъвкавост и визия, която напълно отговаря на изискванията на модерните, активни клиенти. С хармонични пропорции новото BMW Серия 3 Туринг изглежда добре от всяка перспектива. Елегантният силует с плавно снишаваща се линия на покрива, изтеглени силно назад остъклени площи и мощната задна част, не само придават индивидуалност на новия модел, но и разкриват потенциала на автомобила още на пръв поглед.
С удължената си с 97 мм каросерия и увеличеното с 50 мм междуосие новото BMW Серия 3 Туринг предлага просторен, гъвкав интериор за пътниците и техния багаж. Пътниците на задните места се радват на 17 мм. повече място за коленете и 9 мм. повече пространство над главите В същото време багажникът с увеличена с 35 до 495 л. вместимост е рекордьор в сегмента. Практичното серийно оборудване като разделената на три задна седалка, автоматичният заден капак или лесно прибираща се лента на багажника подчертават многостранността на новия вариант на BMW Серия 3. Освен допълнителната функционалност и гъвкавост турингът се отличава и с повишен комфорт на возене, нови линии на оборудването, както и концепция от материали и цветове на представеното наскоро BMW Серия 3 Седан.
Общото в дизайна на новото BMW Серия 3 Туринг и представения неотдавна Седан се ограничава до предната част и достига до средната колона на каросерията. По-широката с 37 мм. следа подчертава спортното излъчване на автомобила. В комбинация с наклонената напред бъбрековидна радиаторна решетка на BMW характерните двойни фарове с LED акцентиращи светлини образуват визуална цялост и подчертават широчината и атлетичното присъствие на автомобила. Двата големи външни въздухозаборника под фаровете допълнително подчертават спортния характер. Най-впечатляващият дизайнерски елемент си остава бъбрековидната радиаторна решетка на BMW. Подчертаните контурни линии на предния капак завършват в нея, поради което предната част изглежда по-ниски и по-динамична.
Профилът на новото BMW Серия 3 Туринг е спортен и елегантен. Елегантният силует придава на автомобила динамика още в покой, докато дългата, леко извита линия на покрива и големите площи на прозорците насочват вниманието към повишеното предлагане на място и високата функционалност на Туринг.
Цялостно впечатление се подчертава и от силната извивка на задната колона, наклона на задното стъкло и леко клиновидната геометрия на остъклените площи. Снишаващата се назад линия на покрива, която допълнително е удължена визуално от задния спойлер, както и извивката на Хофмайстер в основата на задната колона създават динамично напрежение. Благодарение на хармоничният баланс между пътническата клетка и тялото на каросерията новото BMW Серия 3 Туринг изглежда спортно, елегантно и леко. Задните светлини са разположени силно встрани и в комбинация с плавните линии на каросерията създават хармоничен преход между страничната и задната част.

Задната част на новото BMW Серия 3 Туринг също впечатлява със спортната си елегантност и модерната си функционалност. Хоризонталните линии и разположените силно встрани L-образни задни светлини подчертават широките калници и разширената с 48 мм. следа на автомобила. Двата интегрирани LED-светлинни блока създават елегантна светлинна графика и подчертават типичното за BMW излъчване и през нощта. Големият светъл отвор на задния капак и извитото задно стъкло, което освен това може да се отваря и отделно, предлагат оптимален достъп до багажника. Товаренето и разтоварването на обемисти предмети се облекчава от широкия отвор и ниския товарен ръб.
Водачът и пътниците могат да бъдат сигурни, че новото BMW Серия 3 Туринг перфектно ще се адаптира към техните нужди. Гъвкавите възможности за увеличаване на багажника, интелигентните детайли за оптимизиране на функционалността и комфортното управление създават основата за увереното разгръщане на качествата на спортния туринг. С увеличената си с 35 до 495 литра вместимост на багажника новото BMW Серия 3 Туринг поставя нов рекорд в своя сегмент. Над товарния ръб с височина само 62 см., който е защитен от лайстна от неръждаема стомана, могат да бъдат пренасяни до 7 стандартни каси с напитки или три части за голф.
Освен повишените транспортни възможности – увеличена е и полезната ширина между задните калници – вариантът Туринг впечатлява и много високата си гъвкавост. Облегалката на задната седалка серийно е разделена в съотношение 40:20:40, което позволява постепенно увеличаване на вместимостта на багажника до максималните 1 500 л. При сгъване на всички облегалки се образува почти равен товарен под с плавен преход към страничните тапицерии. Големият отвор на задния капак облекчава товаренето на обемисти предмети, така че при нужда в BMW Серия 3 Туринг може да се превозва и „бяла техника”. За още по-голямо удобство новото BMW Серия 3 Туринг серийно се оборудва с електрическо задвижване на задния капак. За отварянето му е необходимо само натискане на бутон – или на ключа, на предната колона или на самия заден капак. За затваряне се натиска бутонът под долния ръб на задния капак. Като опция в рамките на системата за комфортен достъп е възможно и отваряне на задния капак с помощта на Smart Opener. Достатъчно е късо, целенасочено движение на крака средната част на бронята, за да се подаде импулс за отваряне.
Интериорът на новото BMW Серия 3 Туринг е идентичен с този на представения наскоро Седан. Ясната ориентация на кокпита към водача позволява оптимален достъп до всички важни уреди за управление. Превъзходно четимите кръгли уреди с голям дисплей с визия Black Panel и свободностоящият монитор на iDrive в модерен Flatscreen-дизайн подчертават функционалната елегантност. Удобно разположеният върху средната конзола контролер на iDrive и регулируемия и отварящ се подлакътник между предните седалки дооформят образцовото ниво на комфорт и управление. Висококачествените комбинации от материали и най-високото ниво на изработката също допринасят за премиум атмосферата в новото BMW Серия 3 Туринг. Големият брой варианти на цветовете и тапицериите дава възможност за многообразие от комбинации. Всички декоративни повърхности в базовата версия могат да бъдат комбинирани с един цвят на текстилната и два цвята на кожената тапицерия. Освен базовото оборудване се предлагат и три линии на оборудването, както и М спортен пакет, чрез които външният вид на автомобила може да бъде индивидуализиран.

Линиите „Sport“, „Luxury“ и „Modern“ подчертават различни черти от характера на автомобила. Старателно съгласуваното оборудване на Линиите на BMW освен елементите на външния дизайн включва и изборът от цветове и материали за съответния модел. По отношение на качеството, дизайнерската хармония и изразителността новите BMW Линии изпъкват силно на фона на познатите предложения в премиум-класа.
Допълнителни акценти по отношение на дизайна на каросерията и интериора на новото BMW Серия 3 Туринг се поставят от опционалния М Спортен пакет. Освен новия аеродинамичен пакет с множество компоненти по каросерията и BMW Individual High gloss Shadow line уникално спортно излъчване се осигурява и от опционалния, ексклузивен цвят на каросерията Estoril Blue - син металик. За типичния за М дизайн допринасят и 18- или 19-инчовите алуминиеви джанти. В интериора спортно-елегантната атмосфера се подчертава от компоненти като М лайстните на праговете, новия М кожен волан, М опората за крака на водача и M скоростен лост за моделите с механична скоростна кутия. Водачът и пътникът до него пътуват на спортни седалки с ексклузивната за М спортния пакет тапицерия текстил/Alcantara в цвят Hexagon Anthrazit със сини контрастни шевове. Интериорните лайстни Aluminium Hexagon с акцентираща лайстна в цвят Estoril blue мат или блестящо черно допълват оформлението на интериора. Сред техническите акценти са М спортното окачване и опционалните М Sport спирачки в син контрастен цвят.
При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 3 Туринг то ще се предлага с три еластични, изискани и икономични двигатели, които работят с актуалната технология
BMW TwinPower Turbo. Освен новият четирицилиндров бензинов двигател за BMW 328i Туринг и модернизираният двулитров дизелов двигател на BMW 320d Туринг оптимизираният шестцилиндров дизелов мотор на BMW 330d Туринг също ще гарантира спортна динамика на управлението при значително намалени разход на гориво и нива на вредните емисии. Всички двигатели отговарят на нормата за вредни емисии EU5, а дизеловият агрегат на 320d опционално може да бъде оптимизиран до изискванията на EU6.
Иновативното окачване с множество алуминиеви компоненти и нови настройки, електромеханичното кормилно управление, ниското общо тегло и балансираното разпределение на тежестта между осите дооформят динамичната цялостна концепция. Благодарение на нея новото BMW Серия 3 Туринг осигурява повишен комфорт на возене при типичното спортно поведение на пътя.

Оптимизираното задвижване осигурява допълнителни потенциали за икономия на гориво. Новото BMW Серия 3 Туринг се предлага с модерна шестстепенна механична скоростна кутия в стандартното оборудване или иновативна осемстепенна автоматична трансмисия, предлагана като опция. И двата варианта се отличават с оптимизиран коефициент на полезно действие, компактна конструкция и понижено тегло. Освен това моделите с механична скоростна кутия се оборудват с индикатор за превключване на предавките, който в комбинация с новия режим ECO PRO позволява максимална икономия на гориво. Освен адаптирането на чувствителността на педала на газта в този режим индикаторът за превключване на предавките при механична скоростна кутия и програмата за превключване при автоматичната трансмисия работят за по-ранно възходящо превключване и забавено низходящо превключване. В същото време интелигентното управление на консуматорите на енергия и на климатичната инсталация позволява намалени загуби на механична и електрическа енергия. В зависимост от ситуацията електрониката дава и съвети и съветва как водачът може да промени стила си на шофиране за още по-голяма икономия на гориво. В режим ECO PRO е възможно намаление на разхода на гориво с до 20 % при съответното увеличение на пробега.
При 8-степенната автоматична трансмисия значителният потенциал за икономии се осигурява от минималното приплъзване в хидротрансформатора, високият коефициент на полезно действие, ниските загуби от триене и интелигентното управление на трансмисията. В сравнение с 6-степенната автоматична трансмисия на предишния модел разходът на гориво на новото BMW Серия 3 Туринг е по-нисък с 10 до 15 % в зависимост от двигателя. BMW 320d Туринг е еднакво икономично и екологично както с автоматична, така и в механична трансмисия.
Новото BMW Серия 3 Туринг серийно се оборудва с функция Auto Start Stop, която изключва двигателя при престои на червен светофар или в задръствания и по този начин предотвратява ненужният разход на гориво. Друга технология от BMW EfficientDynamics, включена в серийното оборудване е Регенерацията на спирачната енергия. Тя прави възможно производството на електроенергия за бордната мрежа да се извършва при движение по инерция или спиране.
С многообразната гама от асистиращи системи и мобилни услуги, които се предлагат серийно или опционално в рамките на BMW ConnectedDrive, новото BMW Серия 3 Туринг поставя стандарти и по отношение на сигурността, комфорта и възможностите за забавление и връзка с околния свят т.нар. Infotainment
Един от акцентите в новото BMW Серия 3 Туринг е и многоцветният Head-Up дисплей от най-ново поколение, който проектира всички важни данни за пътуването в брилянтна резолюция на предното стъкло в зрителното поле на водача. В зависимост от оборудването освен актуалната скорост се изобразяват и ограниченията на скоростта и забраните за изпреварване, указанията от навигационната система, както предупредителни сигнали от бордовия компютър.
Сред асистиращите системи, които имат отношение към сигурността и комфорта, е и Предупреждението за смяна и напускане на платното включително предупреждение при опасност от сблъсък. Системите работят с радарни сензори и камера и предупреждават водача при смяна на платното или при неволно отклонение от курса за опасността от сблъсък и го предупреждават при намаляване на дистанцията до движещия се пред него автомобил.
Пакетът за сигурност „Active Protection“ с разширени функции за безопасност помага на пътниците да намалят последствията от евентуални инциденти. Active Protection се активира малко след стартиране на автомобила, за да може в критични PreCrash-ситуации да обтегне предпазните колани на предните седалки и да затвори страничните прозорци, както и люка на покрива. Когато системата разпознае заплаха от сблъсък и инцидентът е неизбежен, спирачките на автомобила се активират автоматично.

Допълнително повишаване на сигурността през тъмната част от денонощието се осигурява от опционалният Асистент за дълги светлини, който автоматично включва респективно изключва дългите светлини в зависимост от конкретната ситуация на пътя. В комбинация с опционалните биксенонови фарове новото BMW Серия 3 Туринг може да бъде оборудвано и с най-новото поколение Адаптивни фарове включително завиващи светлини, променливо разпределение на светлината и адаптивно регулиране на обсега на фаровете за шофиране в града и по магистрали. В този случай в пакетът оборудване е включен и незаслепяващият асистент за дългите светлини, който позволява дългите светлини да останат включени и при насрещно движение. Заслепяването на останалите участници в движението се предотвратява от точковото, динамично маскиране на светлинния сноп от фаровете.
В допълнение към камерата за задно виждане и Контрола на дистанцията при паркиране (PDC) опционално се предлагат и функциите Surround View със Side View, които осигуряват изглед на BMW Серия 3 Туринг и заобикалящото го пространство от перспектива „птичи поглед”. Благодарение на това изобразяване е възможно особено прецизно маневриране в тесни пространства. При движение със скорост до 20 км/ч, може допълнително да бъде активирана и функцията Side View, за наблюдение на и движещите се напречно на курса автомобили. Функцията е много полезна при излизане от тесни улички с лош обзор.
Друга комфортна асистираща система е асистентът при паркиране на BMW, който поема маневрирането на автомобила в тесни паркоместа, разположени успоредно на платното на движение. По време на процеса на паркиране водачът трябва само да управлява водача на газта и спирачките, въртенето на волана се поема от асистента при паркиране на BMW.
Активният автопилот ACC с функция Stop&Go допълва функционалността на комфортните опции. ACC Stop&Go позволява не само комфортно движение по магистрали и междуградски пътища с желаната дистанция до движещите се отпред автомобили, но и регулира скоростта до състояние на покой в натоварен трафик. След това следва автоматично потегляне. По този начин се постига облекчаване на работата на водача в тежко градско движение и задръствания.
BMW Серия 3 Туринг поставя нови стандарти по отношение на възможностите за забавление и връзка с околната среда. На разположение са подбрани предложения от BMW Live и BMW Online. Новите Bluetooth Office функции позволяват интернет-базираните услуги като записите в календара и текстовите съобщения да бъдат изобразявани на контролния дисплей на системата за управление iDrive и да бъдат прочетени на глас от гласовата функция. Освен това пътниците имат на разположение и личната музикална колекция в техния смартфон или музикален плеър. С помощта на приложението BMW Connected има възможност за ползване на Web Radio и социалните мрежи като Facebook или Twitter в автомобила.
Приложението „My BMW Remote“ дава възможност за дистанционно отключване и заключване на автомобила, както и активиране на стационарната система за отопление. Информационните и офисни услуги като планирането на пътуванията и свободното време с помощта на Google Maps и Panoramio повишават индивидуалния комфорт при пътувания в новото BMW Серия 3 Туринг.
В края на 2012 г. гамата от двигатели на новото BMW Серия 3 Туринг ще бъде допълнена с три двигателя, които още днес се монтират при седана. Всички двигатели са още по-икономични и екологични от предшествениците си. При BMW 320i двулитровият четирицилиндров бензинов двигател с технология TwinPower Turbo развива мощност 135 кВт/284 к.с. при 5 000 об/мин и максимален въртящ момент от 270 Нм още при 1 250 об/мин. Високата мощност и внушителната тяга са характерни и за двата турбодизелови двигателя, базирани на същия двулитров двигател като при новото BMW 320d Туринг. При новото BMW 318d Туринг дизеловият двигател развива 105 кВт/143 к.с. при 4 000 об/мин, максималният въртящ момент е 320 Нм и е на разположение между 1 750 и 2 500 об/мин. Особено икономично настроеното BMW 316d Туринг развива 85 кВт/116 к.с. при 4 000 об/мин и максимален въртящ момент от 260 Нм между 1 750 и 2 500 об/мин.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ