www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Христов и екипът му се промъкнаха сред бомби в Сирия

28.03.2012 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 1290 прочитания
A+ | A-

С реален риск за живота преминава героичния преход на аса в офроуда ни Тодор Христов и екипа му от 4-има души с кемпера до Абу Даби. Пилотът на АТВ,  механиците Пламен Николов, Димитър Милешки, Калин Милев и журналистът Румен Петков пътуват с кемпер с натоварени на него две състезателни машини повече от 5000 километра.
За щастие българите вече са пресекли размирна Сирия, получили са визи в Аман за Саудитска Арабия и продължават уверено към ОАЕ. Там от уикенда Христов и Зорница Тодорова трябва да участват в първия кръг от световния офроуд шампионат. Дамата лети за Абу Даби със самолет. Над 20 пъти е бил спиран от патрули българският екип от въоръжени униформени в Сирия. Кемперът буквално е бил "обезкостяван" с щателни проверки. На няколко пъти покрай шосето, където пътували нашите се чували силни зривовев от бомби. Българите с очите си видели и престрелки по страничните кръстовища, а танковете били навсякъде.
Фериботният превоз от Италия на асистиращия камион и ATV-ата струва солените 18 000 евро и за това екипът реши да пътува на собствен ход до състезанието. Христов и Тодорова от този сезон ще стартират с нови машини – Yamaha Raptor 700. Двете ATV-та са тествани на трасе за мотокрос. Това са най-подходящите машини за състезанията от типа рали-рейд. От серийните Raptor 700 са запазени само рамата и двигателя, а на всичко останало са направени подобрения. След Абу Даби Тодор и Зорница ще участват и световния кръг в Катар в средата на април.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ