www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FIAT затваря два от заводите си в Италия?

24.02.2012 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 833 прочитания
A+ | A-

Най-големият производител на автомобили в Италия FIAT може да затвори два от петте си завода на Ботуша, ако плановете за износ на модели на компанията за пазара в Съединените щати не се осъществи. Това разкрива главният изпълнителен директор на FIAT Серджо Маркионе в интервю за в. "Кориере дела сера".
"Търсенето на автомобили в Европа ще остане ниско поне до 2014 година", предрича босът.
Относно перспективите на FIAT, който има най-ниския процент на използване на капацитета във фабриките си спрямо дургите  европейски производители на автомобили, Маркионе каза, че компанията има "изключителна възможност" в САЩ. Отслабването на еврото също щяло да помогне на италианския автомобилен износ за САЩ. FIAT обаче се нуждае от "конкурентни цени", смята Маркионе.
Изпълнителният директор добавя, че фабриките на Chrysler в Америка вече работят с пълен капацитет, като заводите в Мексико, Канада и Европа са необходими, за да се запълни една трета от търсенето в САЩ.
Маркионе разчита на Chrysler за задвижване на растежа на FIAT, чиито загуби за миналата година са около 500 милиона евро. Това се дължи на дълговата криза в Европа, която кара потребителите да се въздържат от покупки на нови коли.
"Маркионе има за цел агресивно да се възползва от грандиозно възстановяване на автомобилния пазар в САЩ", казва Волфрам Мровец, председател на инвестиционния посредник от Милано Alisei SIM, който купи акции на FIAT тази седмица.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ