www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Голям успех за партньора на "Литекс Моторс"

18.01.2012 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 1231 прочитания
A+ | A-

- Седмо място за Great Wall в крайното класиране на Рали Дакар 2012
- Екипът с автомобил Ховър се класира за първи път в Топ 10 на състезанието
 
33-тото издание на Рали Дакар завърши с безпрецедентен успех за тима на Great Wall в последния етап на надпреварата. Пилотът Карлос Соуса финишира пети в него, което го нареди на седмо място в крайното класиране на ралито. Съотборникът му Джоу Йонг се класира 22-ри във финалния етап, като общият му резултат го поставя на 20-о място във финалното подреждане. И двамата пилоти участваха със SUV модела на Great Wall – Ховър.
По този начин екипът на Great Wall попада за първи път в Топ 10 във финалното класиране на състезанието, като регистрира и най-добро представяне сред всички участващи китайски отбори. Португалецът Соуса постигна най-добрия резултат в историята на отбора на Great Wall в Рали Дакар. Седмото му място поставя Great Wall пред редица водещи световни автомобилни марки. Съотборникът му Йонг също записа голям успех. Въпреки двучасово наказание и закъснения в някои от етапите на ралито, той успя да подобри резултата от миналогодишното си участие в Дакар, когато беше 22-ри във финалното класиране, с две позиции напред.
По време на състезанието издръжливостта и доброто представяне на SUV Ховър бяха подчертавани не само от пилотите на автомобилите, но и от популярни световни медии. Рали Дакар 2012 беше официално открито в края на миналата година в Аржентина. Двамата пилоти от отбора на Great Wall Соуса и Йонг стартираха съответно с номера 345 и 307.
Колите на Карлос Соуса и Джоу Йонг бяха подложени на различни тестове, включително изпитания в пустинята Сахара, с цел оптимизиране на ефективността им преди да бъдат изпратени в Аржентина за началото на Рали Дакар. Сахара беше избрана за провеждане на тестове поради грубия и разнообразен терен и екстремни метеорологични условия.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ