www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Peugeot 508 от Peugeot Sport Engineered е хибридна семейна ракета

25.09.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 5047 прочитания
A+ | A-

Peugeot представя първата глава от историята на Peugeot Sport Engineered с високопроизводителните версии на Peugeot 508 седан и SW. Като перфектно съчетание от спортен дух и технологии Peugeot пренаписва правилата за една обновена, отговорна динамика: т.нар. нео-динамика.

Подписът на тази нова гама под формата на 3 нокътя в цвят Kryptonite е свързан с новата идентичност на Peugeot Sport, със светлинните подписи на серийните модели и черпи вдъхновение от наследството на марката със задните светлини на купето Peugeot 504.

508 Peugeot Sport Engineered е абсолютна технологична демонстрация и въплъщение на експертния опит на инженерите в Peugeot Sport. 508 Peugeot Sport Engineered е най-мощният сериен автомобил, създаван досега от Peugeot.

Силовият агрегат може да достигне 360 к.с. и 520 Нм въртящ момент чрез прецизно съчетаване на топлинната и електрическата енергия. Системата включва 1.6-литров турбо бензинов агрегат и по един електромотор на всяка ос. Това съчетаване прави възможно постигането на почти мигновени реакции. Такова ниво на динамика е безпрецедентно за марката:

- от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди

- 1000 м от спряло положение за 24,5 секунди

- 80 до 120 км/ч за 3 секунди

- максимална скорост от 250 км/ч (контролирана електронно).

Пет режима на шофиране са достъпни директно през селектора на режими на централната конзола:

- Electric: за 100% електрическо задвижване в пълна тишина, с пробег от 42 км съгласно протокола WLTP, който дава достъп до зелените зони в градските райони и осигурява ускорение с високи обороти чрез незабавната реакция на електрическите двигатели от 0 км/ч до 140 км/ч

- Comfort: Хибриден режим с омекотено окачване за шофиране с „висока степен на комфорт“

- Hybrid: режим, който автоматично избира топлинната или електрическата мощност в зависимост от обстоятелствата с цел оптимизиран разход на гориво

- Sport: максимална мощност от 360 к.с. за върховно удоволствие! Този режим също така влияе на кормилното управление, амортисьорите, настройките на педала на газта и амбиентното осветление. Двигателят с вътрешно горене гарантира, че батерията се зарежда за максимална мощност по всяко време.

- 4WD: максимална тяга при условия на ниско сцепление.Тагове: peugeot 508Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ