www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Етапна победа за българите в първия ден на Breslau Poland 2020

16.09.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Angel Sergeev | 3323 прочитания
A+ | A-

Първият ден на Breslau Poland 2020 отмина с едновременно прекрасни и разочароващи новини откъм двата български екипажа на офроуд маратона. Отсечката с дължина 250 километра, от които 180 срещу хронометъра донесе и първата етапна победа за нашите участници.

Цанко Цанков и Зорница Тодорова бяха най-бързи в класа на SSV-бъгитата, като на финала успяха да измъкнат 56 секунди от французите Ян Ван Беек и Емануел Баро. Челната тройка допълниха германците Щефан Хенкел и Михаел Хелмингер. И трите екипажа са с машини Can Am Maverick X3.

Съвсем на другия полюс се развиха нещата за дебютантите в Breslau Poland 2020 Константин Чолаков и Ивайло Жеков. Екипажът от Бургас стартира деня ударно, като дори бе най-бърз в първата състезателна секция.

За съжаление, във втората част на етапа, шампионите от Balkan Offroad счупиха окачването на своето бъги и трябваше да се приберат в бивака на ралито на платформа, без да успеят да вземат финал. Това ги отпрати на дъното на класирането, и след съответните наказания те са на почти три часа изоставане от Цанков и Тодорова.

При мотоциклетите, най-бърз в първия ден на Breslau Poland 2020 бе литовецът Андриус Лискус (Honda) , а в класа на ATV – полякът Даниел Раджио (Polaris). При крос-кънтри автомобилите етапната победа взе още един полски пилот - Ярослав Андржеевски с прототип Toyota, а при рали-камионите най-бърз бе германецът Том Хойер с Tatra.

В екстремния клас, победата при автомобилите взе естонецът Хардо Мере с прототип HM7, след битка с британската легенда Джим Марсден. В класа на камионите до 7,5 тона, най-бърз бе германецът Феликс Мюленхайм с Unimog, а при най-големите етапната победа бе за холандеца Хенри Верховен с Ginaf.

Вторият етап на Breslau Poland 2020 ще предложи трасе с дължина от 270 километра, 210 от които – състезателни отсечки.Тагове: breslauНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ