www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Peugeot e-208: 305 км за 4 часа и първо място в състезание

06.08.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3771 прочитания
A+ | A-

Витолдас Милиус и Айдас Бубинас, зад волана на напълно електрическия Peugeot e-208, станаха най-бързият екипаж в категория до 50 kWh (капацитет на батерията) в състезанието за електрически автомобили "IgnitisON: опознайте Литва". Прецизността на екипажа и ефикасността на автомобила доведоха до убедителната победа в състезанието, което се провежда за шести пореден път. 

В състезанието за електромобили вземат участие 22 автомобила, които са разделени в две групи според капацитета на батерията - с мощност до 50 kWh и над 50 kWh. Състезателите в категорията с по-ниска мощност трябва да изминат дистанция от 300 км без да зареждат, а групата с над 50 kWh разстояние от 500 км. Porsche Taycan се наложи в категорията на по-мощните и далеч по-скъпи модели, докато Peugeot e-208 спечели в групата до 50 kWh.

Екипажът покрива почти цялото разстояние от 305 км с максимално разрешената скорост, като единственото изключение е магистралата Вилнюс-Укмерге, където максималната им скорост е била 100 км/ч (официалното ограничение на скоростта там е 130 км/ч). Този участък е първият от цялото 305 километрово трасе. Милиус и Бубинас не искат да рискуват ползването на прекалено много енергия на твърде ранен етап и избират оптимална скорост и консумация на енергия напълно успешно. 

Различните решения, приложени към пътуването дават резултат. Peugeot e-208 изминава разстоянието от 305 км за 3 часа 59 минути, изпреварвайки класиралия се на второ място с 4 минути.Тагове: e-208Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ