www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW привършва с работата по новите М3 и М4

01.07.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3143 прочитания
A+ | A-

BMW M подготвя новите поколения на две икони сред спортните автомобили. С динамични тестове на писта подготовката за серийно производство на новото BMW M3 Седан и на новото BMW M4 Купе навлиза в решителна фаза.

Новите редови шестцилиндрови двигатели с повишена спрямо предходните модели мощност и специфична М конструкция на окачването поставят нови стандарти в сегмента на High Performance седаните и купета от премиум средния клас. Всеобхватните новости по отношение на задвижването, окачването, кормилното управление и спирачната система изискват комплексна изпитателна програма на обществени пътища, в тестовите центрове на BMW Group в Мирамас (Южна Франция) и в Арйеплог (Швеция), както и по различни състезателни писти.

Няколко месеца преди световната премиера на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе в средата на септември 2020 техният динамичен потенциал е ясно разпознаваем. Убедителна пъргавина, изключителна динамика и прецизно дори в изключително напрегнати ситуации кормилно управление са характерни за тяхното пътно поведение. 

Подобно на всички aктуални High Performance автомобили от гамата на BMW M, новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе се предлагат в две нива на мощност: в допълнение към варианта с 353 кВт/480 к.с. и шестстепенна ръчна трансмисия, може да бъде избрана и версия Competition с 375 кВт/ 510 к.с. и с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic.

В момента инженерите по разработката и по тестовите процедури на BMW M провеждат щателна програма за тестване, за да се гарантира, че специфичните M компоненти на окачването са настроени максимално точно спрямо мощностните характеристики на двигателя, за да осигурят на новото BMW M3 Седан и на новото BMW M4 Купе водещи позиции в сегмента.

За целта дългата 3670 метра Заксенринг с дълги традиции в провеждането на състезания от сериите Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) предлага идеални предпоставки. Tехничното трасе с остри завои, дълги прави и спускането преди завоя Куекнберг позволяват качествата на новото BMW M3 Седан и на новото BMW M4 Купе по отношение на надлъжната и напречната динамика да бъдат оптимизирани обиколка след обиколка.Тагове: bmw m3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ