www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След столичен ремонт през есента: Асфалтът се топи, лепне по коли и пешеходци (видео)

12.05.2020 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Angel Sergeev | 6005 прочитания
A+ | A-

От ранните следобедни часове на понеделник част от асфалтът по няколко ремонтирани улици в София започна буквално да се топи. Явлението бе наблюдавано в района на бул. "Дондуков" в отсечката между моста "Чавдар" и ул. Кракра.

Няколко часа по-късно, след десетки сигнали на живеещи наблизо, започна насипването с пясък, за да се ограничи залепването на битум по автомобили и пешеходци.

Топящият се асфалт е от ремонт, проведен през миналата есен. Става дума не за същинския асфалт, а за битума, с който се запълват фуги, а често и малки дупки и неравности по пътя.

Подобна, дори и по-втрещяваща гледка, се наблюдава и в квартал "Сухата Река" като ул. "Тодорини Кукли" беше затворена времето, а част от колите на градския транспорт бяха спрени от движение.

"Проблемът е от няколко дни. Асфалтът се разтапя и става на сок. С чисто нови гуми съм и в момента не мога да си изкарам колата", коментира един от потърпевшите.

Разтопеният битум нанася сериозни щети по гумите на автомобилите, а от там попада лесно по калници, прагове, капаци и други детайли от екстериора на колата. Почистването не е лесно.

"Поетапно ще затворим участъците, които са проблемни. Извикали сме техника, за да може да се обработи с пясък, да се почисти всичко и щетите да се отстранят за наша сметка", коментира Тодор Василев, представител на фирмата, която е изпълнила ремонта.

По информация на СЕГА, обработката на пукнатини е извършена от фирмата „ДЛВ“ ЕООД, която изпълнява текущия ремонт и поддръжка на уличната мрежа в район „Подуяне“.

"Това е технология, която от години се прилага в София – по този начин преди зимата настилката се запечатва, което предотвратява влизане на вода и разрушаване на асфалта", коментира столичният кмет Йораднка Фандъкова.

Снимки: Забелязано в София

 

Някой се е постарал с битумът и сега е ужас навсякъде дори като минеш по пешеходната ти залепват обувките!! Които го е измислил това нещо е бил страшно уменТагове: софияОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ