www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кощунство: Mercedes-Benz 300E с двигател от BMW M

06.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Angel Sergeev | 6439 прочитания
A+ | A-

Hartge е тунинг компания, която продължава съществуването си от 1971 година до 2019 година. Ръководи се от двама братя като фокусът върху доработките пада най-вече върху модели на BMW и MINI.

Но спокойно можем да качем, че Hartge ще остане в историята по-скоро с тази разработка. Става дума за Mercedes-Benz 300E от 1988 година (поколение W124), който получава 6-цилиндров двигател M88 от BMW.

Тунинг доработката се случва през същата тази 1988 година, когато моделът е все още пресен. Въпросният мотор тогава се използва от баварската компания в моделите M1, M635CSi и M5.

Майсторите, разбира се, променят някои неща по двигателя и в крайна сметка мощността му нараства до 325 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Това позволява на седана от Mercedes да спринтира от място до 100 км/ч за малко над 6 секунди и да достига скорост от 300 км/ч.

Промените далеч не се изчепрват с 6-цилиндровия мотор. Окачването и кормилната система са също сериозно преработени от братята Хартге.

Най-интересното е, че точно този автомобил ще бъде продаден на търг, организиран от RM Sotheby´s. Той е насрочен за края на юни месец в град Есен (Германия).Тагове: hartgeНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ