www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo отбелязва 10 години като част от Geely

01.04.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 4458 прочитания
A+ | A-

Volvo отбелязва 10 години от присъединяването си към китайския гигант Zhejiang Geely Holding, познат на аудиторията просто като Geely. Шведската компания трансформира бизнеса си напълно под шапката на Geely, превръщайки се от чисто европейска фирма в истински силен глобален играч на пазара на премиум автомобили, увеличавайки рекордно продажбите, приходите и печалбата си.

Volvo ще продължи да надгражда върху тази здрава основа, в подкрепа на стремежа си да стане лидер в електрификацията, автономното задвижване и новите модели за мобилност, като същевременно създава все по-тясно сътрудничество с останалите брандове на Geely.

„Днес компанията Volvo е по-силна отвсякога“, коментира Хакан Самуелсон, изпълнителен директор на Volvo. „С Geely започнахме една нова и успешна фаза, която ни изведе на съвсем друго ниво. Напълно обновихме продуктовото си портфолио, установихме глобално присъствие и увеличихме продажбите си почти двойно. Планираме и в бъдеще да развиваме успешно бизнеса си заедно с Geely. “

В следващите години Volvo Cars има амбиция да се утвърди като лидер в електрификацията. До 2025 г. компанията цели половината от общия ѝ обем продажби да се състои от изцяло електрически автомобили, а останалата - от хибриди. Тези модели ще бъдат част от ново поколение Volvo автомобили, базирани на SPA2 платформата, наследник на успешната автомобилна модулна архитектура.

От шведската компания също целят установяване на милиони директни връзки с потребителите чрез нови форми на мобилност и планират да се превърнат във водеща фигура при безопасното въвеждане на технологии за автономно задвижване.Тагове: geelyНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ