www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Над 3 месеца двупосочно в едното платно в 14-километров участък по АМ "Тракия"

11.03.2020 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 3228 прочитания
A+ | A-

Над 3 месеца двупосочно в едното платно в 14-километров участък по АМ "Тракия"

От 13 март (петък) започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по АМ „Тракия“. Ще се извършват ремонтно-възстановителни дейности в лявото платно на съоръженията при 13-и, 15-и, 17-и, 18-и и 20-и км на автомагистралата.

Движението в близо 14-километров участък (между 9-ти и 23-ти км) ще се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас. За улеснение на трафика в края на работната седмица, когато много хора тръгват на път, всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и една за София.

В неделя, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас. В неделя от 14 ч. до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас. Реверсивно движение ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти в посока Бургас ще бъдат в последния работен ден, а за столицата в последния почивен ден.

Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ще работи изключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности на петте виадукта по АМ „Тракия“ да завършат преди началото на активния туристически сезон - до 1 юли.

В момента се изкърпва участъкът от първокласния път I-8 през Нови хан и Вакарел, който в дните петък и събота ще се използва като обходен маршрут за камионите над 12 т, пътуващи за Бургас. От следващата седмица, след като завършат ремонтните дейности, се предвижда в петък от 14 ч. до 20 ч. и в събота от 9 ч. до 14 ч. МПС над 12 т да преминават по първокласния път.

Отбиването на движението ще става при 5-и км на АМ „Тракия“, а качването отново на автомагистралата ще е при 23-и км, пътен възел „Вакарел“. Тежкотоварният трафик за София ще преминава по АМ „Тракия“.

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е около 25 млн. лв. с ДДС. Ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели.

Съоръжението при 13-и км е с дължина 254 м, при 15-и км - 322 м, при 17-и км - 322 м, при 18-и км - 242 м, а при 20-и км - 404 м. Продължава и ремонтът на долното строене на съоръженията. Към момента са изпълнени около 80% от дясното и близо 30% от лявото платно.


Над 3 месеца двупосочно в едното платно в 14-километров участък по АМ "Тракия"

Тагове: ВиадуктдвупосочноплатнокилометровучастъкТракия

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ