www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Концептуалният елмобил Citroen Ami става сериен (видео)

28.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1859 прочитания
A+ | A-

Концептуалният елмобил Citroen Ami става сериен (видео)

Citroen представи свой нов елмобил. Това е серийна версия на концепта Ami One, който за пръв път беше показан през 2019 година. Една от особеностите на машината е тази, че по някои европейски норми тя може да се управлява и от 16-годишни.

Citroen Ami е доволно ултракомпактен. Дължината на елмобила съставлява общо 2,41 м, широчината - 1,39 м, а височината - 1,52 метра. Благодарение на тези размери завиването на електрокара съставлява само 7,20 метра, което го прави много маневрен. Джантите на малкия автомобил са 14-цолови, като те са създадени специално за него.

Елмобилът Citroen Ami се захранва от литиево-йонен акумулатор за 5,5 кВт/ч, стигащ за преход от 70 км без презареждане с максимална скорост 45 км/ч. Блокът с батериите е разположен под пода, а за пълното му зареждане от обикновена розетка са необходими три часа. Презареждане може да се извърши и от обществен терминал (при наличие на съответния кабел).Концептуалният елмобил Citroen Ami става сериен (видео)Концептуалният елмобил Citroen Ami става сериен (видео)Концептуалният елмобил Citroen Ami става сериен (видео)

Тагове: КонцептелмобилCitroenAmiсериенвидео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ