www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla показа дизайна на нов елмобил

17.01.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 2181 прочитания
A+ | A-

Tesla показа дизайна на нов елмобил

Tesla Motors публикува дизайнерски скеч от нов неизвестен модел. По предварителни данни, американците възнамеряват да разработят компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но ще го разпространяват и на глобалния пазар.

По-рано шефът на "Тесла" Илон Мъск изяви намеренията си да открие в Китай нов научно-изследователски център, където в това число да бъде създаден съвършенно нов модел, предназначен не само за страната, но и за други региони. През миналата година Tesla приключи строителството в южната част на Китай ново предприятие под наименованието "Гигафабрика 3", мощностите на който ще позволят да се произвежда електрическия хечбек в големи обеми.

От конвейера на завода вече слезе първата партия Model 3 - най-достъпния в момента автомобил на "Тесла". Елмобилът китайско производство струва 355 800 юана ($50 000) без отчета на субсидиите, докато импортираните от САЩ автомобили струват 439 хиляди юана ($62,7 хиляди).

В близките няколко години компания Tesla ще пусне в серия компактния кросоувър Model Y, както и пикапа Cybertruck. Прототип на последното возило дебютира през ноември 2019 година. Общо ще бъдат достъпни три основни модификации на модела: с един, два и три елмотора.


Тагове: Teslaпоказадизайнелмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ