www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ново проучване: Бавното шофиране убива все повече

23.12.2019 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Angel Sergeev | 21594 прочитания
A+ | A-

Всеизвестен, макар и неписан факт е, че у нас 90 процента от инцидентите на пътя се обясняват с "несъобразена скорост" от органите на реда. В действителност, причините за катастрофите са много различни, но изглежда ниската скорост все по-рядко е такава.

Ново проучване от Департамента по Транспорт във Великобритания разкрива, че броят на катастрофи по пътищата, причинени от бавно движещи се превозни средства, при които има взети жертви или сериозно ранени нараства бързо през последните години.

Само през миналата година в следствие на такива инциденти са загинали двама, а 26 са сериозно пострадали. Други 132 пък са с леки наранявания. Макар и да не посочва точни данни, проучването казва, че в предходните години тези стойности са доста по-ниски.

Великобритания е една от малко страни, където движението под минимално допустимата скорост за даден участък подлежи на глоба в размер от 100 паунда. 

От Департамента по Транспорт в UK обясняват, че има основно два типа МПС движещи се с ниска скорост - такива, които теглят каравани и несигурни във възможностите си шофьори.
Тагове: проучванеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ