www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Цанко Цанков дари историческия си плувен екип на Музея на спорта

10.12.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 1167 прочитания
A+ | A-

Цанко Цанков дари историческия си плувен екип на Музея на спорта

Първият човек в хилядолетната история на Черно море, който преплува акваторията на Бургаския залив (близо 50 км) Цанко Цанков, днес предостави на Музея на спорта плувния си бански костюм, шапката и очилата с които направи уникалния рекорд на 17 юли тази година. На церемонията Цанко беше много развълнуван и благодари на всички за подкрепата и помощта.

Представителите на медиите и много гости аплодираха бургазлията, когато предаде вещите на уредничката Катя Иванова. Още в началото на следващия месец гостите на Музея на спорта ще могат да видят дарените от Цанко Цанков бански, плувната шапка и очилата.

„Много благодаря на всички за това, че сте тук. За мен е исторически ден. Искам да благодаря на всички институции, приятели и най-вече семейството ми за подкрепата. Горд съм, че оставям всичко с което преплувах Бургаския залив за поколенията. Дано повече деца да получат стимул като ги видят и да тренират нашия спорт. За мен е голяма чест да имам свой кът в Музея на спорта в България”, сподели Цанко Цанков.
 
Плувецът добави, че големите му цели за 2020 година са участие в квалификациите за Олимпиадата в плувния маратон, както и преплуване на разстоянието от Варна до Бургас през лятото.

„Тренирам много интензивно и се готвя за последните квалификации в плувния маратон, които дават възможност за участие на Игрите в Токио. Аз съм много упорит човек и знам, че ще бъде адски трудно, но никога не се отказвам. Ще дам всичко от себе си, за да участвам на Олимпиадата и затова всеки ден тренирам. За плуването от Варна до Бургас съм убеден, че ще направя опит да го измина. Внимателно проучваме с моя екип най-точното трасе по вода от север на юг. Засега се очертава близо 40 часа плуване на дистанция от почти 100 километра. Трябва да надградим постигнатото от Бургаския залив и Варна- Бургас е следващата ми историческа цел да измина в Черно море”, завърши Цанков.
 
Накрая на церемонията плувецът остави и своето пожелание в официалната книга на Музея на спорта.


Тагове: Цанко ЦанковдариисторическиплувенекипМузей на спорта

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ