www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новогодишният музикален фестивал посреща гости от "Ла Скала"

06.12.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1302 прочитания
A+ | A-

Новогодишният музикален фестивал посреща гости от "Ла Скала"

На 15 декември от 20:00 ч. Камерният оркестър на Театър Ла Скала Cameristi della Scala ще открие 33-ото издание на Новогодишния музикален фестивал. В зала 1 на НДК ще звучат творби от италиански композитори под заглавие „Италия - музиката е любов“.

Концертът ще започне с известната Трета сюита от Антични танци и ария от Оторино Респиги. Публиката ще чуе още популярната Трета Соната „а куатро” на Джоакино Росини - свежа музика, с виц и грация, написана за домашно забавление. Марко Енрико Босси, известен за времето си органист, композитор и педагог също е сред композиторите, чиито Intermezzi goldoniani, създадени през 1905 г. в почит към Карло Голдони, ще звучат на 15 декември.
 
Финалната пиеса от програмата на концерта е композиция на Емануеле Педрани. Той е известен контрабасист, в момента член на състава на оркестъра на Миланската Скала, женен за българка - флейтистката Десислава Петева.

Музиката му е вдъхновена от преживяванията му, породени от природни картини и народните традиции на страната ни, които той с удоволствие и находчивост споделя със слушателите си. Сюитата Walking on the Air (Летя от щастие) за пиано и оркестър е специално аранжирана за предстоящия концерт в зала 1 и ще бъде представена в три части – „Френетични седем”, „Валс за Деси” и „Нестинарка”.

На 15 декември публиката ще стане част от завладяващо музикално изживяване поднесено с италиански финес и много специално отношение към България, която Педрани посещава често заедно със съпругата си. Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg, на цени от 30 до 80 лв. както и ВИП билети от 90 лв. За ученици, студенти и пенсионери билетите са с 20 % отстъпка.

Любителите на класическата музика ще могат да зарадват себе си, свой близък или приятел с празничен ваучер за събития от програмата на Фестивала. Ваучерът е подходящ за коледен подарък на цялото семейство и е в две предложения от 50 и 30 лева.


Новогодишният музикален фестивал посреща гости от "Ла Скала"

Тагове: Новогодишниятмузикален фестивалгостиЛа СкалаконцертНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ