www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ракия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празници

02.12.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 2230 прочитания
A+ | A-

Ракия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празници

Традиционно очакван интерес отбелязаха организаторите след финала на VII издание на Rakia & Spirits Fest с оглед на броя посетители. Тази година за първи път изложението на най-изисканите алкохолни напитки беше в дните петък и събота, а не както в предишните издания събота и неделя.

И засега очевидно това е по-рационалното решение. В зала 7 за първи път имаше и пресцентър, който постоянно беше на разположение на 48 журналисти, които отразяваха на място Софийския високо-градусов фестивал.

Организаторите за първи път дадоха зелена светлина на няколко конкурса. Всеки посетител имаше възможност да пусне в специална урна името на най-харесаната от него напитка. В първия ден акредитираните журналисти на същия принцип в начинанието „Ловци на вкусове” определиха своята ракия.

От гласувалите 22-ма членове на журито, най-много гласове – 6, получи ракия „Аламбик” на Черноморско злато Поморие. С 5 гласа веднага след нея се нареди „Лозова ракия” на Тиквеш – Северна Македония. Журналистическото братство, което не беше опитало ракията-победител, пустосваше, че наградените поморийци така и не почерпиха за отличието с поне 2 бутилки в пресцентъра. Познавачите добавиха, че дори и за хора средна класа 40 лева за 700 грама „Аламбик” е скъпичко.

За сметка на това пък симпатиите на акредитираните представители на медиите обра гроздовата ракия „Кехлибар” - винпром Карнобат, с която изложителите почерпиха за извоювания златен медал на същия еликсир от Брюксел. През втория ден журито, начело с председателя и ценител на изисканите вкусове агент Иван Тенев, беше редуцирано до 9 журналисти, които трябваше да определят международна ракия на фестивала в два раздела – гроздова и плодова. Всеки от колегите имаше право да дава от 1 до 3 точки, а самите бутилки бяха изцяло скрити в непрозрачни торбички с логото на феста.

Общо се състезаваха 9 ракии, най-вече от Балканите, включително и китайска. Безспорният победител на фестивала се оказа „Лозова ракия” - Тиквеш , която събра 21 точки. След нея се наредиха 3 вида ракии с по 18 точки. При плодовите напитки спечели Кайсия Златна представена от МВ impex - Босна и Херцеговина.

На прага на последния месец от годината по-предприемчивите столичани и техните гости си напазаруваха за празниците отбрани селекции ракии на цени на производителите. Е, имаше изключения като ракия от 384 лева, както и такива питиета със златни люспи в съдържанието на бутилката, но нали за всеки влак си има пътници. Всички конкурси нямаше да са толкова истински, ако не бяха спонсорите и спомоществователите на пресцентъра, които се погрижиха за бързото изчистване на вкусовите рецептори на членовете на журито.

На първо място ресторант „Баш мерак”, Панчарево – традиционна българска кухня, месокомбинат Костинброд със сурово-сушените продукти под марката „Еленко”, Фабриката за майонеза, лютеница, горчица, салати и други „Олинеза”, Холандската пекарна на най-вкусните хлябове в сърцето на София „JoVan”, кашкавалите, сирената – пушени, саламурени и други на „ЖоСи”, на парти ядките – микс на „Вкусна ядка” 9 АЯ, както и на организаторите от Експо Тийм, които обгрижваха подобаващо журналистическото войнство.

Най-радостният факт е, че по време на двата дни на Ракия фест в София от Пътна полиция отчетоха, че няма нито едно пътно-транспортно произшествие, освен малко-очаквания необичаен сблъсък в столицата между такси и линейка. Явно призивите, които всички акламираха постоянно, „Не карам пил” и ползвам по време на феста „Дринк енд драйв” , дадоха положителен резултат.


Ракия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празнициРакия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празнициРакия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празнициРакия Фест 2019 подгря публиката за Коледните празници

Тагове: РакияФест 2019подгряпубликаКоледнипразнициОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ