www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

През пролетта започва монтажът на нов руски елмобил

27.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1857 прочитания
A+ | A-

През пролетта започва монтажът на нов руски елмобил

Серийното производство на новия бюджетен руски елмобил Zetta ще започне през първото тримесечие на 2020 година. Към момента сертификацията на машината се намира на финалния етап.

Монтажът на машината би трябвало да започне в Толиати. Според думите на генералния директор на Zetta Денис Щуровски, цената на елмобила ще започва от 450 хиляди рубли - 12 500 лева. Разработката на колата се проведе в рамките на три години, като общите инвестиции в проекта са в рамките на 450 милиона рубли.

Тривратият автомобил с електрическо задвижване на две или четирите колела на 99% се състои от руски детайли. Новият елмобил ще се задвижва от асинхронни шестфазови елмотори, работещи от трифазна електрическа мрежа.

Сумарно агрегатите ще произвеждат 98 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Без презареждане машината може да преодолее до 200 километра.

Дължината на елмобила съставлява около три метра. В задната част на колата има неголям багажник за 180 литра. Масата на машината е от 500 до 700 кг с батериите от различен  капацитет. Максималната скорост е ограничена от електрониката на ниво 120 км в час.


Тагове: Бюджетенрускиелмобилпролетмонтажпроизводство

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ