www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2019: 50 г. от премиерата на "Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Волният ездач"

11.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1112 прочитания
A+ | A-

Киномания 2019: 50 г. от премиерата на "Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Волният ездач"

Киномания 2019 ще покаже едни от най-запомнящите се класики – „Волният ездач“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“, в рубриката „50 години от премиерата“. Прожекциите на филмите ще бъдат в кино „Люмиер Лидл“ съответно на 16 ноември от 20:30 ч. и 29 ноември от 18:30 часа. Сред звездния актьорски състав са забележителните Пол Нюман, Робърт Редфорд и Джак Никълсън, които ще предложат истинско забавление за зрителите.

Какъв е животът от другата страна на закона? На този въпрос ще отговорят прочутите бандити Бъч Касиди и Сънданс Кид. Играейки ролите си с по момчешки неустоимо очарование, главните актьори, в чиито роли ще влязат Пол Нюман и Робърт Редфорд, са най-голямото съкровище на филма. Двамата и за момент не се виждат като престъпници, макар че останалите ги считат за заплаха за обществото. Винаги в търсене на забавлението, те се впускат безстрашно в опасни каскади, надигравайки се при всяка възможност. Носейки повече забавление, отколкото страх, ироничните герои в „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ печелят на своя страна почти всеки, когото срещнат, най-вече филмовите зрители.

Дебютният емблематичен филм на режисьора и актьор Денис Хопър – „Волният ездач“, представя хипи културата и бунтарските движения през 60-е и 70-е години на XX век. Именно с него Хопър поставя начало на изцяло нова епоха в американското кино. „Волният ездач“ акцентира върху свободата и неспособността да бъде постигната в страна, в която хората се страхуват да са свободни. Превръщайки се в един от култовите филми на 60-те години, лентата събира на едно място знакови актьори, сред които Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън и др. Филмът успява да пресъздаде възгледите за живота на цяло едно поколение – „по пътя“ за младостта, наркотиците и мечтата за революция, със саундтрак, не по-малко успешен от самия филм. “Born to Be Wild” – химнът на свободата, изпят от „Степънулф”, е паметно въвеждане в духа на филма, а кавърът на Роджър Макгуин на “It’s Alright Ma (I’m Only Bleeding)” на Боб Дилън отвежда към отрезвяващия и меланхоличен финал.


Киномания 2019: 50 г. от премиерата на "Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Волният ездач"

Тагове: Киномания 201950 г.премиераБъч КасидиСънданс КидВолният ездач

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ