www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автономeн концепт на Jaguar I-PACE дебютира в Дубай

07.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1441 прочитания
A+ | A-

Автономeн концепт на Jaguar I-PACE дебютира в Дубай

Специалисти от Jaguar Land Rover тестваха самоуправляващ се прототип на Световния и Европейски автомобил на годината Jaguar I-PACE по пътищата в Дубай. Автономната суперкола премина редица успешни изпитания и демонстрира най-новите технологии за самоуправляващи се превозни средства, давайки поглед в бъдещето на мобилността.

По този начин, автомобилният производител Jaguar Land Rover още веднъж се ангажира да създава все повече автономни, свързани, електрически и споделени автомобили (ACES) в бъдеще. Чрез тази инициатива компанията се доближава с една стъпка по-близо до мисията „Дестинация Нула“ имаща за цел по-безопасен живот и по-чиста природа.

Изцяло електрическият Jaguar I-PACE беше избран да премине тестове за автономност поради неговите екологични показатели. Прототипът на модела е оборудван с допълнителни радари, камери, датчици и система за разпознаване на светофари. Той е в състояние автономно да потегля и ускорява до магистрална скорост с помощта на системи, които следят трафика по предварително зададен маршрут чрез карта с висока резолюция.

“Jaguar Land Rover споделя едни цели с правителството на Дубай по отношение на мобилността и устойчивостта. Искаме да направим движението по пътищата по-безопасно, да спестим времето, което прекарваме в шофиране, и да намалим вредата, която нанасяме върху природата, докато пътуваме.“, коментира Брус Робъртсън, Управляващ директор Jaguar Land Rover за регион Близкък Изток и Северна Африка: "По време на Световният конгрес за автономни автомобили в Дубай експерти анализират същите изключително важни предизвикателства. Автономният ни прототип на е доказателство за нашия впечатляващ напредък, който компанията ни и индустрия постигат."

Jaguar I-PACE е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, като предлага аеродинамичен, ефективен дизайн и интериорно пространство за петима души и техния багаж. Задвижването е на четирите колела посредством два, разработени от Jaguar, електромотора с максимална мощност от 400 к.с. и въртящ момент от 696 Нм.
 
Литиево-йонната батерия на електромобила е с капацитет от 90 kWh и осигурява пробег до 480 км. С уникална алуминиева конструкция за върхова здравина на купето и с разпределение на масите от 50:50, I-PACE предлага възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди. Важно е да се отбележи, че автомобилът разполага със система за бързо зареждане, която гарантира заряд от 0 до 80% за 40 минути и 100 километра пробег за 15 минути.


Автономeн концепт на Jaguar I-PACE дебютира в Дубай

Тагове: АвтономeнконцептJaguarI-PACEдебютДубайелмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ