www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CineLibri 2019: Японска гала с филма „Сладка бобена паста“ в София

16.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1113 прочитания
A+ | A-

CineLibri 2019: Японска гала с филма „Сладка бобена паста“ в София

Прожекция на филма „Сладка бобена паста“, базиран на едноименния роман на Дуриан Сукегава, ще се състои на 18 октомври от 19:00 ч., в Сити Марк Арт Център (бул. „Янко Сакъзов“ 30). Лентата е част от фестивала за екранизации по литературни шедьоври CineLibri и се провежда в рамките на 30-ите Дни на японската култура.

Освен прожекция на филма, събитието ще включва японска гала вечеря и среща с преводачката на филма и книгата Маргарита Укегава. Организатори са „Синелибри кино-литературен фестивал“, с подкрепата на Посолството на Япония в България. Билетите ще се продават на касите в Сити Марк Арт Център, както и в Epaygo.com.

Филмът „Сладка бобена паста“ е базиран на едноименния роман на Дуриан Сукегава. Японският режисьор и сценарист Наоми Кавасе разказва историята за срещата на управителя на пекарна за доряки – японски традиционни палачинки с плънка от паста от червен боб, и търсеща работа очарователна възрастна дама.

Тяхното приключение започва в момента, в който той я назначава на работа, но последиците от запознанството им далеч надхвърлят очакванията на зрителите. Филмът получава десетки награди и номинации от световни филмови фестивали, заради вълнуващата си история.

CineLibri е единственият по рода си кино-литературен фестивал в света, който се провежда ежегодно в продължение на две седмици. Селекцията на фестивала включва конкурсна програма и специална церемония по награждаване, като CineLibri представя най-успешните екранизации по безспорни литературни шедьоври.


CineLibri 2019: Японска гала с филма „Сладка бобена паста“ в СофияCineLibri 2019: Японска гала с филма „Сладка бобена паста“ в София

Тагове: CineLibri 2019японскагалафилмСладка бобена пастаСофия

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ