www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Мазерати обяви курс към електрификация

28.09.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Jordan Lukanov | 2396 прочитания
A+ | A-

И Мазерати обяви курс към електрификация

В съответствие с €5-милиардната инвестиционна програма на FCA за Италия, Maserati обяви и своя иновационен план за производство, електрификация и автономни технологии за шофиране. По отношение на производството Мазерати анонсира планове за производство на своята гама нови и електрифицирани автомобили в Модена, Касино и Торино.

Всички нови модели на Maserati ще бъдат 100% изработени в Италия и ще помещават хибридни и електрически системи за задвижване с батерии, способни на висока производителност. Всички електрически модели ще комбинират традиционната високо ценена динамика при шофиране заедно със следващо поколение електическа технология с батерия, предлагаща уникални режими на шофиране, разширена гама и възможности за ултра-бързо зареждане.

Важна иновационна стъпка за Maserati са системите за автономно шофиране и техните възможности. Всички нови мазератита, включително актуализираните текущи модели, ще предлагат набор от автономни варианти за шофиране, стартирайки от Maserati Ниво 2 – асистент при шофиране на магистрала, усъвършенствайки се до Ниво 3, което предлага почти пълна автономия със своите способности за маневриране в и извън пътните ленти или извеждане на превозното средство до безопасно местоположение встрани от пътя, в случай че водачът не е в състояние да поеме контрола над превозното средство.

През 2020 год. компанията ще започне електрификация на модела Ghibli, произведен в Торино, като това ще бъде и първият хибриден електрически двигател за марката. Първият от напълно новите модели Maserati ще бъде очакван с нетърпение спортен автомобил, пълен с иновации и излъчване в стила на марката. Той ще бъде произведен в завода в Модена, където е планирана и направата на големи подобрения на производствената линия, за да се осигури подходящо място за електрическия двигател.

На следващо място ще бъде конструиран нов “utility” автомобил Maserati в Касино, който се очаква да играе водеща роля за марката благодарение на своите иновативни технологии. Инвестиция от приблизително € 800 000 000 е предназначена за построяването на новата производствена линия, която е планирана да започне своите проекти в края на първото тримесечие на 2020 година. Първите автомобили от серията се очаква да бъдат готови през 2021 година.

След дългогодишен успех моделите GranTurismo и GranCabrio остават част от корените на марката и те ще предвещават пълната ера на електрификация на Maserati. Напълно новите GranTurismo и GranCabrio ще бъдат произведени в завода в Торино, където FCA инвестира 800 милиона евро.

Производството на новите модели ще бъде допълнено и с това на престижната и непрекъснато подобряваща се линия на текущата гама Maserati: Levante, Quattroporte и Ghibli. С въвеждането на различни продуктови иновации Мазерати засилва значението на Италия по отношение на нейното производство - по-специално Модена, която също ще продължи да играе стратегическа роля като седалище на марката.

Строителство на едно от крилата в Модена вече започна - нова част на завода за бояджийно-тенекеджийни услуги, която ще бъде оборудвана с иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда. Дизайнът на крилото ще позволи и на клиентите на Maserati да наблюдават как автомобилът им се боядисва.

И най-накрая Мазерати разработва изцяло нова програма за персонализиране за клиентите, които търсят неподправено ниво на изключителност. Ще бъде създаден специализиран сервиз за персонализиране в завода в Модена.

Инвестиционният план на FCA за 2019/2021 год. за Италия, обявен на 29 ноември в Торино, включва тринадесет напълно нови или значително актуализирани модела на FCA и електрифицирани версии на 12 нови или съществуващи модели, включително тези на Maserati, както и наскоро обявената изцяло нова електрическа версия на Fiat 500, която ще се произвежда в Мирафиори, заедно с ново първокласно возило на Alfa Romeo, което ще се произвежда в Помиляно.


Тагове: FCAMaseratiелмобилМазератикурселектрификация

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ