www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo анонсира "един от най-безопасните автомобили в света"

25.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1667 прочитания
A+ | A-

Volvo анонсира "един от най-безопасните автомобили в света"

Волво разпространи някои подробности за електрическата версия на компактния кросоувър Volvo XC40, премиерата на който е предвидена за октомври 2019 година. Шведите отбелязаха, че това ще бъде един от най-безопасните автомобили в света.

"Зеленият" Volvo XC40 ще стане първият изцяло електрически автомобил на шведската марка. Във връзка с отсъствието на двигател с вътрешно горене структурата на предницата ще бъде подсилена.

Освен това, кросоувърът ще притежава по-нисък център на тежестта заради акумулаторите, които ще са разположени на дъното и това ще обезпечи по-добра защита от преобръщане. Самите батерии ще получат защитна клетка от екструдиран алуминий и това ще подсили централната част на конструкцията.

Задната част ще бъде укрепена благодарение на електрическия агрегат, интегриран в защитна клетка - поради оптималното разпределение на силите, действащи при сблъсък. Това може да минимизира риска от получаване на сериозни травми за хората, намиращи се в кабината.

Накрая, електрическото Volvo XC40 ще получи нов комплекс електронни активни системи за безопасност, работещи на базата на редица радари, камери и ултразвукови сензори. Към момента този модел джипка има модификация с хибридна силова установка с възможност за презареждане на акумулаторите от битовата електрическа мрежа.


Тагове: VolvoXC40анонснай-безопасeн

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ