www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

10.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 2218 прочитания
A+ | A-

Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

Honda разкри редица новости относно електрическото си бъдеще по време на пресконференцията днес в Автосалон Франкфурт 2019. На първо място стратегическият план, наречен Electric Vision, предвижда 100% от европейските продажби на марката да бъдат на електрически автомобили от 2025 година.

Първата крачка от програмата е вече факт в лицето на CR-V Hybrid, последван от представения през март на тазгодишния салон в Женева e Prototype. На изложението във Франкфурт за първи път Honda разбули и серийната версия на електрическия си модел.

„Днес, със световната премиера на Honda e ние правим следващата крачка напред по изпълнението на стратегическия план Electric Vision“, заяви Кацуши Инуе, главен оперативен директор и президент на Honda MotorEurope. „Уникален електрически автомобил с ненадмината динамика и свързаност от ново поколение, какъвто само Honda може да произведе, подчерта той.

Подробности за следващото поколение на Honda Jazz на свой ред разкри Том Гарднър, вицепрезидент на Honda Motor Europe: „През 2020 г. Honda ще представи Jazz от нова генерация и днес можем да потвърдим, че този модел ще бъде лансиран в Европа само с хибридно задвижване“.

Електрическата стратегия на Honda не приключва само с автомобилите. Още на изложението в Женева японският производител потвърди намерението си да навлезе в енергетиката с пълна гама от решения за зареждане и управление на електроенергията. На салона във Франкфурт марката демонстрира технологии, които биха помогнали за зареждане на автомобила с електричество в закрит гараж или на улицата.

Прототипът Honda Power Manager е двупосочна система, която свързва електромобила с „умна“ електрическа мрежа. Това позволява интелигентно и балансирано събиране и разпределение на електричеството между автомобила и мрежата и използването на възобновяеми източници на енергия.
 
Така при необходимост от допълнително електричество в дома ви, автомобилът сам по себе си може да се превърне в източник на ценната енергия. Когато зарядът му спадне, той отново може да черпи енергия от мрежата.
 
Тази двупосочна система е разработена съвместно от Honda и EVTEC. Системата Honda Power Manager ще бъде тествана в реални градски условия още от 2020 г. от общините в Лондон и пробните EVTEC устройства ще послужат за зареждане на автомобили и сгради.


Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda eФранкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

Тагове: Франкфурт 2019световна премиерасерийнияHonda eелмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ