www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Daimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩ

09.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1844 прочитания
A+ | A-

Daimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩ

Daimler Trucks и Torc Robotics започнаха тестове на роботизирани тирове по публичните пътища на Вирджиния. Камионите са оборудвани с четвърто ниво на "интелигентност" и ще се изпитват в непосредствена близост до централата на компютърната фирма, която се намира в югозападната част на американския щат.

Преди това Daimler Trucks предостави първите електрически влекачи Freightliner eCascadia на свои клиенти в Америка. Елкамионите ще се използват за изпитания, а масовото им производство е планирано за 2021 година.

Известно е, че диапазонът на eCascadia съставлява до 400 км, а мощността му - около 537 кВт. Батериите имат обща мощност 550 кВт/ч. Те се зареждат на 80% за час и половина. Електрическият влекач на Даймлер е разчетен за обща маса 15 тона.

Първите две машини eCascadia за клиенти са построени в научно-изследователския център в Портланд. Те се явяват част от парка за иновационни технологии Freightliner, който контролира интеграцията на електрическите камиони в работата на големите компании.

При изпитанията електрическите влекачи на Daimler Trucks може да се срещнат с Tesla Semi, тъй като и двата камиона може да се използват от превозвачите Penske Truck Leasing и NFI в Южна Калифорния. При тестовете и Даймлер, и Тесла трябва в "полеви условия" да си изяснят доколко машините им са готови за използване във всекидневието. На първо място това касае показателите за времето на презареждане и продължителността на прехода при различни натоварвания.


Daimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩDaimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩDaimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩDaimler тества роботизирани камиони по пътищата в САЩ

Тагове: DaimlerтестроботизиранкамионпътищаСАЩ

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "