www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Индия може да загуби 1 милион работни места в автомобилната индустрия

26.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1416 прочитания
A+ | A-

Индийската автомобилна индустрия и по-специално компаниите, които произвеждат части и компоненти за производителите на автомобили може да загубят 1 милион работни места, ако намаляването на продажбите на нови коли продължи. В Индия 5 милиона човека работят в производството на части и компоненти за големите производители и подобно орязване на работните места ще означава, че индустрията ще загуби една пета от работната си сила.

Индийската автомобилна индустрия преживява много тежък период. Продажбите на леки коли в страната спаднаха с 18,4 процента за първото тримесечие на годината, а през юни продажбите отчетоха най-големия месечен спад от 18 години насам.

Това принуди производителите да намалят производството, а компаниите вече започнаха да съкращават работници.

Автомобилният сектор оформя почти половината от индустриалното производство на Индия и сривът в него изигра важна роля за спада на икономическия растеж на страната по-рано през 2019 – до най-ниските нива от 5 години насам.

Отделно от това, заради липса на яснота за политиката на индийското правителство относно налагането на електромобилите в страната, инвестициите в автомобилното производство на практика са замразени.Тагове: индияпроизводство на автомобиликризаindiaпроизводство на части и компонентиспад на продажбитеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ