www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Напредък в строителството на магистралата между Ниш и Калотина

20.07.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 1383 прочитания
A+ | A-

Напредък в строителството на магистралата между Ниш и Калотина

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно с вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България. Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров.

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътувания между България и Сърбия и за това е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата. Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Министър Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32 километровата отсечка по направлението София – сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.


Напредък в строителството на магистралата между Ниш и КалотинаНапредък в строителството на магистралата между Ниш и КалотинаНапредък в строителството на магистралата между Ниш и Калотина

Тагове: НапредъкстроителствомагистраламеждуНишКалотина

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ