www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият Corvette C8 ще атакува "Нюрбургринг"

25.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2238 прочитания
A+ | A-

Представянето на новия Corvette C8 вече е факт и сега предстои реализирането на качествата на автомобила с двигател пред задния мост. Почти сигурно е, че новият Corvette ще се пробва на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а също така и на „Вирджиния Интернешънъл Рейсуей” в Щатите, за да демонстрира най-доброто, на което е способен на тези две писти.

„Добрите резултати на трудните трасета идват след правилни настройки, сега работим точно по това, за да може C8 да се представи подобаващо”, обясни президентът на General Motors Марк Рюс.

Според шпионски снимки C8 вече има зад гърба си обиколки на Северната дъга, но ставаше въпрос за прототипи.

Най-бързата обиколка на 20-километровото трасе, постигана от представител на гамата на Corvette е на C7 ZR1 с мощност 755 конски сили – 7.04 минути.

С оглед на това, че C8 с пакета Z51 разполага с 495 конски сили, но пък с по-добрата си аеродинамика може да се доближи до времето на ZR1.

Що се отнася до пистата във Вирджиния там рекордът за сериен автомобил се държи от ZR1 – 2.37,25 минути за обиколка, като става за трасе с дължина 5,26 км, което има 17 завоя.

И в двата случая пакетът Z51 ще бъде полезен, потвърдиха от GM. В него влизат спортна ауспухова система, по-големи спирачки, подобрено охлаждане, електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване и нови аеродинамични елементи. Окачването Magnetic Ride Control 4.0 се поръчва отделно, но също може да е част от този пакет екстри.Тагове: chevroletchevrolet corvette c8нюрбургрингсеверната дъгаобиколкавирджинияшевролеткорвет с8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ