www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Карлос Гон съди Nissan и Mitsubishi

21.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2161 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон е завел дело срещу две от компаниите в алианса – Nissan и Mitsubishi, като искът е подаден в Холандия и е за „неправомерно уволнение”.

Гон иска 15 милиона евро обезщетение, като адвокатите му обясниха, че при освобождаването му са допуснати „сериозни грешки”.

Искът е в Холандия, защото холдингът NMBV, който е шапка на Nissan и Mitsubishi е регистриран там, както и този, който е обединява целия алианс Renault-Nissan.

„В Холандия, ако искаш да уволниш шеф на компания, първо трябва да го уведомиш за това – обясни адвокатът на Гон Лорънс де Грааф пред местния вестник NRC. – Също тока и да го уведомиш и в какво е обвинен, ако има разследване срещу него, като заедно с това трябва да му представиш и доказателствата за обвиненията срещу него. Нито едно от тези условия не е изпълнено при уволнението на господин Гон.”

Гон беше арестуван през ноември и прекара над 100 дни в ареста, като прокуратурата в Токио подготвя срещу него процес за укриване на доходи, финансови машинации и облагодетелстване със средства на Nissan. Гон загуби всичките си постове в Renault-Nissan, като единствено от Renault си тръгна с оставка, от останалите беше уволнен.

От NRC информираха, че съдът в Амстердам все още проучва дали искът на Гон е допустим и засега няма насрочена дата за началото на делото.Тагове: карлос гоннисанмицубишиnissanmitsubishiделохоландияnmbvНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ