www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ципше е новият шеф на BMW

19.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2806 прочитания
A+ | A-

55-годишният Оливер Ципше ще поеме ръководството на автомобилния гигант BMW на 16 август, обяви снощи компанията. Новият бос, който досега отговаряше за производството, трябва да насочи компанията към производството на електромобили и автономни автомобили и да се справи с новата конкуренция в лицето на технологичните гиганти, които са изкушени от света на автомобилите.

Въпросът за нов шеф на BMW стана актуален, след като сегашният главен изпълнителен директор Харалд Крюгер обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат начело на компанията. Той ще подаде оставка като главен изпълнителен директор и ще напусне борда на директорите на 15 август.

Кариерата на Ципше в BMW стартира през 1991 година като стажант, след което започва изкачването му в корпоративната йерархия, като през годините той е отговарял и за стратегиите за развитие на марката и моделите преди да стане член на борда на директорите и да носи отговорност за производството.

При подбора на кандидати за наследник на Крюгер Ципше се оказа фаворит основно заради заслугите му за ефективното развитие на производствената мрежа на BMW в Унгария, Китай и САЩ, което позволява на BMW да постига една от най-добрите норми на печалба в автомобилната индустрия, въпреки че количеството коли на компанията не може да се мери с тези на масовите производители.Тагове: бмвbmwceoоливер ципшехаралд крюгернов шеф на bmwНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ