www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche разкри техническите характеристики на елмобила Taycan

18.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 2065 прочитания
A+ | A-

Porsche разкри техническите характеристики на елмобила Taycan

Първият сериен елмобил Porsche под наименованието Taycan може първоначално да бъде закупен в три версии, съобщи изданието Car. Според негови данни, базовата версия ще получи батерия с капацитет 80 кВт/ч и елмотор с производителност 325 или 380 к.с. Цената на такава модификация ще започва от $90 000.

По-скъпата модификация на Taycan ще бъде оборудвана с батерия от 96 кВт/ч и два елмотора. Сумарната мощност на автомобила ще съставлява 435 или 490 конски сили.

Топ варианта Taycan Turbo ще бъде окомплектован с два елмотора - по един на предната и задната ос, сходни с тези, които се използват в хибридния спортен прототип Porsche 919 Hybrid. Агрегатите със сумарна мощност повече от 600 к.с. ще работят съвместно с бордова 800-волтова система.

Ускорението от място до 100 км/ч на елмобила ще отнема 3,2 секунди. Без презареждане машината ще може да преодолее повече от 500 км.

Теглото на Porsche Taycan Turbo ще бъде 2095 кг. При използването на специална система за бързо презареждане 15 минути ще се окажат достатъчни, за да може този Taycan да премине още 400 километра.

Премиерата на елмобила ще се състои по време на Автосалон Франкфурт 2019, а производството ще започне в края на годината. След това машината ще получи още две модификации - свръхмощния Turbo S и GTS.


Тагове: PorscheтехническихарактеристикиелмобилTaycan

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ