www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верн си забранява да мисли за титлата

09.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1567 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула Е Жан-Ерик Верн призна преди началото на последния състезателен уикенд от петия сезон, че „си е забранил” да мисли за титлата в последните два старта в Ню Йорк, които са в събота и неделя. Французинът има шанс да стане първият пилот в историята на спорта с две поредни титли, а авансът му звездата на Audi Лукас ди Граси е 32 точки.

В Берн Верн спечели последния старт преди Формула Е да отпътува за Щатите и сега авансът му е по-голям в сравнение с миналата година – през 2018 той имаше 23 точки аванс преди последните два старта. На финала на миналия сезон Верн си осигури титлата в предпоследната надпревара, а след това спечели втория старт в Бруклин.

Французинът вече заяви, че ако успее да защити титлата си във Формула Е, това ще е „най-голямото постижение в кариерата му”.

„Но съм си забранил да мисля за титлата преди последния състезателен уикенд – заяви Верн. – Няма смисъл да мисля какво ще стане, ако спечеля титлата в Ню Йорк. Във Формула Е нямаш възможност за успокоение и отпускане.

„Миналата година си мислех за това как Буеми загуби битката за титлата през 2017 срещу Ди Граси, въпреки че имаше 10 точки аванс преди последните две състезания, така че всичко е възможно. Не смятам, че борбата за титлата е приключила. Във Формула Е всичко се променя много бързо.

„Но авансът ми е добър, по-голям е в сравнение с миналата година, не се товаря с мисли за шампионата, отивам в Ню Йорк, за да преследвам една и съща цел – да спечеля и да се представя максимално добре.”

Тимът на Верн – DS Techeetah пък има солиден аванс в отборното класиране – 43 точки пред Audi, като сега френско-китайският отбор има шанс да си върне за поражението миналата година, което понесе точно от Audi.

Ди Граси, който спечели титлата във Формула Е в третия сезон – 2016-2017, призна, че ще има нужда от сериозна доза късмет, за да не позволи на Верн да стане двукратен шампион.

„Имаме нужда от малко чудо, но истината е, че Верн е този, който ще е под напрежение в Ню Йорк – заяви бразилецът. – Ние ще се опитаме да спечелим и двете състезания. Във Формула Е всичко е възможно, така че Верн може и да не успее във финалния спринт. Ще се борим докато имаме и минимален шанс за успех.”Тагове: формула ежан-ерик вернпети сезонню йоркбруклинлукас ди грасисветовна титлаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ