www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari официално оспори наказанието на Фетел

18.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1574 прочитания
A+ | A-

Както и се очакваше Ferrari официално поиска от ФИА ново разглеждане на инцидента и наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада, заради който той получи 5 секунди наказание, което го лиши от победата.

4-кратният световен шампион излетя от пистата на завои 3 и 4 в 48 обиколка, след което се върна на трасето, като притисна към стената преследващия го Люис Хамилтън. Заради опасното му връщане стюардите го наказаха с 5 секунди, които след финала го смъкнаха от първо на второ място.

Първоначално от Ferrari мислеха да обжалват тази санкция пред Апелативния съд на ФИА, но тези наказания не подлежат на обжалване и най-вероятно протестът на италианците щеше да бъде отхвърлен като недопустим.

Новото разглеждане на инцидента се допуска ако са налице нови доказателства, като случилото се разглежда по същество и е възможно пилотът да бъде оневинен или пък да получи по-тежко наказание.

Най-вероятно ФИА ще поиска от стюардите на Гран при на Франция да разгледат повторно случая от Канада, като първо обаче те ще трябва да решат дали новите доказателства на Скудерията са допустими и дали са достатъчно важни, за да се иска преразглеждане на случая.Тагове: формула 1себастиан фетелгран при на канадаферарисезон 2019битка за титлатаново разглежданегран при на францияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ