www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)

14.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1915 прочитания
A+ | A-

Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)

Vera - автономният автомобил на Volvo Trucks, получи първата си работна задача. Електрическият, свързан и автономен автомобил Vera на Volvo Trucks става част от интегрирано решение за транспортиране на стоки от логистичен център до пристанищен терминал в Гьотеборг, Швеция.

Заданието е резултат от ново сътрудничество между Volvo Trucks и фирмата за фериботи и логистика DFDS. Целта на сътрудничеството е Vera да се внедри в реално приложение, което ще осигури свързана система за непрекъснат поток от стоки от логистичен център на DFDS до пристанищен терминал за дистрибуция по целия свят.

През 2018 г. Volvo Trucks представи първото си електрическо, свързано и автономно решение, проектирано за повтарящи се операции в логистични центрове, фабрики и пристанища. Автомобилът Vera е подходящ за превоз с висока точност на големи обеми от стоки на къси разстояния.

„Вече имаме възможност да внедрим Vera в идеална среда и да продължим да развиваме неговия потенциал за други подобни операции“, казва Микаел Карлсон, вицепрезидент „Автономни решения“ във Volvo Trucks.

Целта е да се внедри свързана система, състояща се от няколко автомобила Vera, наблюдавани от контролна кула. Това ще даде възможност за плавен и постоянен поток, който отговаря на изискванията за по-голяма ефективност, гъвкавост и устойчивост. Сътрудничеството с DFDS е първата стъпка към внедряването на Vera в реално транспортно задание с предварително определен маршрут по обществени пътища в промишлена зона.

Автономното транспортно решение ще бъде допълнително адаптирано като технологии, управление на операциите и подобряване на инфраструктурата, преди да може да функционира напълно. Освен това ще бъдат взети необходимите предпазни мерки за безопасност в съответствие със съществуващите изисквания.

„Автономните превози с ниски нива на шума и нулеви емисии на отработени газове ще играят важна роля в бъдещето на логистиката и ще бъдат от полза както за бизнеса, така и за обществото.“, категоричен е Микаел Карлсон и добавя: “Vera може да има ограничение на скоростта, но не и ние. Тестването вече започна и възнамеряваме да внедрим решението през следващите години.”Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)Vera започна работа в Швеция (допълнено с видео)

Тагове: VeraVolvoVolvo TrucksработаШвеция

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ