www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen: Сделката с Ford е пред финализиране

14.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2306 прочитания
A+ | A-

Още през март стана ясно, че Ford и Volkswagen преговарят за сделка, която обхваща размяната и съвместно разработване на технологии за електрически и автономни автомобили. Сега, източник от VW цитира шефа на компанията Херберт Дийс, който е заявил, че преговорите „напредват добре” и прогнозата му е, че сделката може да стане факт още през юли.

Дийс е говорил пред 50-те големи шефове на VW във Волфсбург, като дори е прогнозирал, че с помощта на сделката с Ford, гигантите ще се противопоставят на забавянето на продажбите.

„Без силно присъствие в Щатите, които за нас си остават най-слабия регион, световната търговия може да ни постави в неизгодна позиция – е цитиран Дийс от Automotive News Европа. – Сега ние сме компания, която е много силно повлияна от това, което става в Китай. Трябва да балансираме това със силно присъствие в Щатите.”

Предполага се, че сделката между VW и Ford ще доведе до инвестиция от страна на VW в Argo Al – подразделението на Ford за автономни технологии.Тагове: фолксвагенфордхерберт диссделка за електромобилиавтономни автомобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ