www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo Cars и Uber готови с автономна кола

13.06.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1455 прочитания
A+ | A-

Volvo Cars и Uber готови с автономна кола

Volvo и Uber представиха съвместно разработен автомобил с автономно управление. Даденият Volvo XC90 е първата кола, която чрез системата за автономно управление на Uber може да се управлява без участието на човек.

Базовият модел е оборудван с ключови системи за безопасност. Други важни характеристики на този автомобил включват резервни системи за управление и спиране, както и резервно захранване на батерията.

Тяхната задача е да се задействат, в случай че основните системи спрат да работят. В допълнение, Volvo XC90 разполага с редица вградени сензори за безопасно шофиране в градска среда, предназначени за автономната система на Uber.

„Вярваме, че автономните технологии ни позволяват да подобрим безопасността, която е основна мисия на нашата компания,” каза Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars и допълни: „До средата на следващото десетилетие очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно автономни. Нашето споразумение с Uber подчертава амбицията ни да бъдем доставчик на автомобили за водещите световни компании.“

Volvo Cars планира да използва подобна концепция при производството на бъдещите си автономни автомобили в началото на 2020 година. Тези технологии ще бъдат представени в следващото поколение модели на Volvo. Те ще включват функции, позволяващи автономно шофиране без надзор по ясно обозначени магистрали и околовръстни пътища.

Според Volvo Cars автономното движение на автомобилите може да бъде от голяма полза за пътната безопасност и за обществото като цяло. До този момент технологията може да предложи на клиентите по-добро шофиране, поемайки обикновени задачи като автоматично спиране при попадане на автомобила в задръствания.


Volvo Cars и Uber готови с автономна кола

Тагове: Volvo CarsVolvoВолвоUberавтономна кола

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ