www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак взе и "Португалия", Мийк нареди подиума

02.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2483 прочитания
A+ | A-

Ойт Танак с Toyota Yaris WRC спечели рали „Португалия” и записа трета победа този сезон, втори пореден успех след първото му място в Чили. Естонецът излезе начело в третата отсечка и контролира хода на състезанието до финала, въпреки че днес съотборникът му Крис Мийк се доближи опасно до него – в един момент разликата им се сви до 2 секунди и половина.

Последните 2 отсечки обаче донесоха драматична развръзка в челото. Първо, в 19-я етап движещият се втори Мийк се завъртя и загуби над 10 секунди, което изведе на втора позиция Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC. А в последната отсечка Крис катастрофира малко след старта и отпадна, като така превърна 4-ото място на Себастиен Ожие със CitroenC3 WRC в място на подиума.

В пауър стейджа Ожие записа най-доброто време и взе максималните 5 точки, които го оставиха на първо място във временното класиране с 2 точки пред Танак. Ойт обаче върна газта в последната част на 20-ата отсечка, за да не излезе начело в класирането след седемте ралита и да му се наложи да чисти пътя за съперниците си в Сардиния.

Проблемите и отпаданията на пилотите с WRC автомобили осигуриха шестото място в генералното класиране на победителя в WRC2 Pro Кале Рованпера с Skoda Fabia R5. Днес спряха Есапека Лапи със Citroen заради преобръщане и катастрофа, след която пострада задното му очакване и Гас Грийнсмит с Ford, който катастрофира при приземяването на втория скок на „Фафе 2” и отпадна броени метри преди финала на ралито.

9-кратният световен шампион Себастиен Льоб с Hyundai също имаше проблеми, тъй като се удари в първия асфалтов участък на „Фафе” и загуби над 1 минута до края на отсечката, но успя да стигне до финала.

Крайното класиране в рали „Португалия” може да видите тук.Тагове: wrcрали португалияойт танактойотатиери нювилсебастиен ожиеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ