www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Renault обсъждат сливането с FCA във вторник

01.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2759 прочитания
A+ | A-

Бордът на директорите на Renault ще обсъди във вторник офертата на FCA за сливане на двете компании, официално обяви френският автомобилен производител. В същото време френският финансов министър Бруно Ле Мер изрази подкрепата от страна на държавата на сделката, но постави някои условия, сред които най-важното е запазването на работните места на Renault във Франция.

Директорите на Renault ще решават дали да стартират официални преговори с FCA, като досега са били проведени само неформални срещи и дискусии, съобщи агенция Reuters.

В понеделник FCA предложи сливане на Renault като равнопоставени партньори, като сделката е оценена на 35 милиарда долара и ще създаде третия по големина автомобилен производител в света с 8,7 милиона произведени коли на година.

Вече се появиха и първите съмнения относно оценката на бъдещата компания, както и очакваните икономии в размер на 5 милиарда евро от бъдещата съвместна работа на Renault и FCA. Те дойдоха от бившия №2 в Renault и настоящ шеф на PSA Карлош Тавареш и Патрик Пелата, който до 2011 беше главен оперативен директор на Renault.

Все още не се знае точно и каква ще е ролята на Nissan в бъдещия съюз, като японският гигант вече демонстрира неособено ентусиазирана подкрепа на сделката. Отношенията между Renault и Nissan са сериозно обтегнати след ареста на Карлос Гон през ноември миналата година, а Renault държи 43,4% в по-големия Nissan.

Другите условия на Франция, освен запазването на работните места и производството на Renault в страната, са свързани със запазване на съюза с Nissan и ангажимент към френския проект за производство на батерии за електромобили.Тагове: реноборд на директоритеrenaultfcaсливанеобсъжданеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ